Dit Bio-Trio is elke donderdag present op de Nieuwe Markt in Roosendaal.
Dit Bio-Trio is elke donderdag present op de Nieuwe Markt in Roosendaal.

Maak kennis met het Bio-Trio van de Roosendaalse Biologische markt

Door: Eduard van Elsacker Bedrijvig Nieuws

ROOSENDAAL - Sinds kort is "Bij ons - Biologische Brood" nieuw op de markt in Roosendaal. Een reden om opnieuw het nieuwe Bio-Trio even aan u voor te stellen.

A2A2-de puurste zuivel: Carel en Jeanette staan op de Biologische markt met heel lekkere, duurzame zuivel. Op hun kleinschalige boerderij met 20 koeien, die bij hun zomer en winter, dag en nacht de vrijheid krijgen om buiten te grazen, eten de koeien alleen kruidenrijk gras en klaver, dus geen mais of soja, dit om de Omega 3 en 6 vetzuren mooi in balans te hebben, dus veelal gezonder. Op de boerderij verzuivelen zij zoveel mogelijk zelf en daarnaast verkopen ze het op diverse markten en in een 6-tal winkels.

Lees meer op www.depuurstezuivel.nl

Gijs runt samen met Jules het bio-tuinbouwbedrijf Kempengoud in Essen. Op hun grond verbouwen ze doorheen het jaar een zestigtal verschillende soorten groenten en fruit. Van asperges over aardbeien, tot wortelen, prei en witlof. Hun heerlijk verse groenten en fruit bieden ze aan in hun veldwinkel, waar de klanten op woensdag, vrijdag en zaterdag terecht kunnen. En elke donderdag is Gijs op de Biologische Markt in Roosendaal.

Meer info via www.kempengoud.be

Bij Ons – Biologisch Brood: Frank en Carla verkopen passie-vol hun prachtige assortiment biologisch brood. Kort samengevat hebben ze brood op hun kraam van de bakkerij "vanMenno" en van bakkerij van der Westen. 90% van het assortiment omvat zuurdesem brood met een prachtig assortiment van meer dan 300 soorten. Frank stelt dat Roosendaal in het begin een flinke greep uit het assortiment krijgt en dat de klant de mogelijkheid heeft om via hun website www.biobijons.nl een favoriet brood te bestellen en het op locatie op te halen.

Kortom: een kleinschalige maar complete biologische markt, elke week op donderdag van 9-14 uur op de Nieuwe Markt in Roosendaal.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief