vlnr: 2e ridder Anton van der Ven, koning Piet Beerendonk en 1e ridder Peter Hagenaars.
vlnr: 2e ridder Anton van der Ven, koning Piet Beerendonk en 1e ridder Peter Hagenaars. Foto: Cor van Nassau

Piet Beerendonk koning bij Alpenjagers

Sport en vereniging

ROOSENDAAL - De kruisboog schutters van de Roosendaalse vereniging de Alpenjagers hebben 2e paasdag de 100e editie van het koning schieten verschoten op de banen van Oude Doelen bij de Zundertseweg. Winnaar van de 100e editie werd keizer Piet Beerendonk die met 274 punten koning werd, hij bleek zijn zenuwen het best onder controle te hebben.

Er was na een spannende eerste serie van 15 schoten een verrassende koploper. Anton van der Ven verbaasde iedereen door een serie van 138 punten te schieten, hij werd achtervolgd door Piet Beerendonk die 136 punten scoorde en John Schrauwen met 134 punten. Peter Hagenaars volgde met 133 punten en de rest van de concurrentie was al verder op achterstand gezet. Na een spannende 2e serie van 15 schoten bleek Piet Beerendonk met een serie van 138 punten en een totaal van 274 punten de konings titel had gepakt.
De plaats van 1e ridder werd ingenomen door de koning van het vorige jaar Peter Hagenaars die eveneens een goede 2e serie had met 138 punten en 271 punten had. De titel van 2e ridder werd nog heel spannend na een fenomenale inhaal race van Yilmaz Ozcelik die de hoogste score behaalde van de dag met 140 punten. Hiermee kwam hij op gelijke stand met Anton van der Ven die een serie van 129 scoorde in de 2e ronde en beiden hadden een totaal van 267 punten.

Nakamp

Een nakamp moest toen uit gaan maken wie de titel 2e ridder mocht dragen. De kamp van 10 schoten werd weer een spannende gebeurtenis en beiden eindigden met 84 punten. Hierdoor werd met schot om schot bepaald wie de winnaar werd. Anton van der Ven schoot een roos en Yilmaz eindigde met een 9. Voor Anton was het de eerste keer dat hij in het koningshuis plaats mocht nemen. Op de 5e plaats eindigde Helmer Siegers met een totaal van 266 punten, hij werd gevolgd door John Schrauwen met 263 punten. De 7e plaats was voor Jan Hagenaars met een totaal van 258 punten en op de 8e plaats kwam Frans Joore met 257 punten en 8 rozen. Hij eindigde net voor Leon de Zwart die in zijn 1e editie een prima resultaat behaalde van 257 punten met 5 rozen. Als 10e eindigde Henk Meeuwisse die 249 punten scoorde.
De schutters genoten na het schieten van een goede afsluiting met een traditioneel gezamenlijke maaltijd en kunnen zich weer op gaan maken voor de wedstrijden in kring en bonds verband.

Bondswedstrijd
Op zaterdag 4 mei van 13.00 tot 17.00 uur en op zondag 5 mei van 10.00 tot 16.00 organiseren de Alpenjagers op locatie van de Oude Doelen aan de Zundertseweg al weer de 1e bondswedstrijd van het jaar, iedereen is gratis welkom.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief