De organisatie van de NSV Fietsdriedaagse: Eddie Hellemons, Rini Bartelen, Piet Swaanen, EllaHellemons, Jan Gommers, Mia en Jac Roeken, Leo Danen, Cees Wiericx en Pierre Verpalen. LisetteRoeken ontbreekt op de foto. FOTO: RENÉ BRUIJNINCX
De organisatie van de NSV Fietsdriedaagse: Eddie Hellemons, Rini Bartelen, Piet Swaanen, EllaHellemons, Jan Gommers, Mia en Jac Roeken, Leo Danen, Cees Wiericx en Pierre Verpalen. LisetteRoeken ontbreekt op de foto. FOTO: RENÉ BRUIJNINCX (Foto: )

25e NSV Fietsdriedaagse op 15, 16 en 17 mei

  algemeen

NISPEN – In 1995 werd de NSV Fietsdriedaagse georganiseerd om gelden bijeen te brengen voor het 75-jarig bestaan van NSV. Nu 25 jaar later organiseert men die driedaagse echter nog steeds. Een groot deel van de mensen van het eerste uur zijn daar nog steeds bij betrokken. Tegen de vooroorlogse prijs van drie euro kunnen deelnemers drie dagen een aantal toeristische routes rijden, waarbij de afstand gemiddeld 25 kilometer is.


DOOR RENÉ BRUIJNINCX

De organiserende werkgroep is een hecht team en draait als een goed geoliede machine. "Er zijn nog steeds een aantal mensen van het eerste uur, maar ook de anderen draaien al jaren mee. We weten wat iedereen te doen staat, en er zijn weinig verrassingen meer", weet medeorganisator Jac Roeken te melden. "Rini Bartelen zet de routes uit, ik controleer die en vlak van tevoren kijken we nog om te zien of er geen situaties zijn gewijzigd. Want dat weten we graag van tevoren", vat Roeken de werkwijze van het uitzetten van de routes samen.

Prestatie
Voorzitter van NSV, Jan Gommers, vindt dat zijn vereniging niet alleen op het voetbalveld moet presteren, maar dat men zich ook kan profileren door bij te dragen aan sociale activiteiten in de dorpskern. "Daarom organiseren we deze driedaagse, maar buiten het seizoen is er ook een rikavond en we helpen bij de Kerstloop", voegt hij toe. Om zoveel mogelijk mensen mee te laten doen, mag er ook op een fiets met hulpmotor worden gereden en zijn de afstanden geschikt voor de recreatieve fietser. "Gemiddeld 25 kilometer per dag, en halverwege een stempelpost bij een buurthuis of horecagelegenheid". Men kan vertrekken tussen 13.00 en 14.00 uur 's middags en tussen 18.00 en 19.00 uur 's avonds.

Jubileum
Omdat het dit jaar de 25e editie is heeft de organisatie gemeend daar iets feestelijks van te moeten maken. "Dankzij NSV en de Rabobank kunnen we de deelnemers op donderdag op een leuke manier verrassen", melden Roeken en Bartelen. "En net als alle voorgaande jaren krijg je een herinneringsmedaille als je 2 dagen hebt gefietst. Ook dit jaar is er weer een loterij". Zoals dat bij alle buitenactiviteiten bepalend is, hoopt de organisatie uiteraard dat de weergoden hen goed gezind zijn.

Deelnemers
"Door de jaren heen hebben we terugloop van het aantal deelnemers gezien", zegt Leo Danen. "In het begin deden er zo'n 200 mensen mee, en nu is dat ongeveer de helft". Daar zijn uiteraard een aantal redenen voor te noemen: "Vroeger deden er veel mensen van de camping mee en de ouderen haken op een gegeven moment af. Maar ook het ontbreken van jongeren is een belangrijke oorzaak".

Stimulans

De hele werkgroep is ervan overtuigd dat noch de afstand, noch de kosten de jongeren zouden moeten weerhouden van deelname. "Omdat de deelnemers tegenwoordig zowel 's middags als 's avonds kunnen vertrekken, zou dat een stimulans voor deelname kunnen zijn. En € 3,00 voor 3 dagen fietsen is natuurlijk 'vooroorlogs' te noemen", besluit de organisatie. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief