Esmee Kools tweede op halve finale.
Esmee Kools tweede op halve finale. Foto: trainster linda hartog

Zilver voor Esmee Kools op halve finale NK turnen

Sport en vereniging

ROOSENDAAL - Afgelopen zaterdag 11 mei werd er door 10 turnsters van Dynamo afgereisd naar Varsseveld. Aldaar zouden de halve finales plaatsvinden van het NK turnen. Altijd een hele spannende wedstrijd, aangezien er buiten een NK-plaatsje ook per toestel een finale te verdienen valt.

In de eerste ronde mochten de jonge instap N1 turnsters beginnen. In dit pittige deelnemersveld wisten twee van de vier, te weten Bryanna van Bodegraven en Jada Wessels zich te plaatsen voor de finale. Nikki Boeren redde het helaas niet om door te stromen, maar kan nog wel als reserve turnster ingezet worden bij de vloerfinale. Naomi Govaers had deze dag jammer genoeg net te veel foutjes en dat kun je jezelf tijdens een halve finale niet permitteren. Zij kan weer verder gaan werken voor het volgende seizoen.

De ronde hierna waren Kyara van Dooren en Iris van der Kloot (pupil 1 N1) aan de beurt. Ook in deze ronde helaas een teleurstelling, Iris viel één keer teveel van de balk om doorstroming af te dwingen. Wel heeft Iris met haar mooie rekstok-oefening een toestelfinale op het NK verdiend. Kyara turnde een goede wedstrijd en kwam heel dicht bij het podium. Door net een foutje te veel eindigde ze allround op de 4e plaats en sleepte ook nog eens twee toestelfinales binnen, rek en vloer. Knap gedaan.

Ronde drie mocht Alyssa van Hauwaert ( jeugd N2) turnen. Zij kampt al bijna het gehele seizoen met een polsblessure en heeft daardoor een stuk minder kunnen trainen. Ondanks dit heeft ze een mooie halve finale geturnd en mag ze trots zijn op wat ze heeft bereikt.

De vierde ronde deze dag was voor de junior 1edivisie turnsters; Joëlla Vermeulen en Esmee Kools. Cato Graswinckel kampt momenteel met blessures, dus haar wedstrijdseizoen is klaar. Een voorspoedig herstel is voor haar nu het belangrijkste. Esmee draaide zo’n goede halve finale dat ze zelfs het podium wist te beklimmen! Een prachtige 2eplaats voor haar. Joëlla turnde ook zeker een goede wedstrijd en heeft zich net als Esmee geplaatst voor het NK. Esmee heeft zich ook nog geplaatst voor de toeselfinales brug en balk.

Als laatste deze dag was Iefke Jacobs ( seniore 1edivisie) aan de beurt. Helaas geen doorstroming voor haar, maar ondanks een verplichte promotie en wat blessures heeft ook zij het dit seizoen heel erg goed gedaan.

Aankomend weekend hebben de turnsters hun NK-stage om zo goed en sterk mogelijk naar de finales te gaan. Veel succes nog met de laatste loodjes.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief