Isméne Elbers treedt op bij de slotceremonie, samen met Sophie Mol en Colinda van Balkom vormt ze de The Singing Soul Sisters.
Isméne Elbers treedt op bij de slotceremonie, samen met Sophie Mol en Colinda van Balkom vormt ze de The Singing Soul Sisters.

Zangeres Ismène Elbers biedt prachtige performance tijdens Samenloop voor Hoop

Door: Sandra Broosus Algemeen

ROOSENDAAL - De Roosendaalse zangeres, theatermaker en Kunst CultuurCoach Ismène Elbers speelt een grote rol in het entertainment rondom de Samenloop voor Hoop op 15 en 16 juni in Roosendaal. Haar drive: "Iedereen krijgt direct of indirect te maken met de ziekte kanker. Ik vind het mooi om mijn talent in te zetten en liedjes te zingen die positieve energie geven. Dat doe ik samen met andere zangers en een gelegenheidsband van professionals. We gaan knallen."

Ismène heeft een belangrijke rol in de openingsceremonie op 15 juni. Ze zingt dan haar lied Verlangen dat ze schreef op het moment dat er veel gebeurde in haar leven. De diagnose kanker bij een van haar allerbeste vriendinnen bijvoorbeeld. "Het lied gaat over verbondenheid, communicatie via sociale media (heel veel mensen weten daardoor van je ziekte) en geloof in liefde. Ik schrijf weinig liedjes. Dit lied heeft zijn bestemming gevonden bij de Samenloop voor Hoop. De tekst en melodie horen daar thuis. Het is een vrolijk, uptempo nummer, een meezinger. Kortom, en goede warming-up voor de wandelaars."

Samenloop voor Hoop-band

De organisatie van Samenloop voor Hoop is gecharmeerd van het lied. "De demo die de organisatie heeft gehoord heeft alleen gitaarbegeleiding. De openingsceremonie vraagt om meer, dus heb ik een gelegenheidsband van professionele muzikanten samengesteld, de Samenloop voor Hoop-band. Zonder enige uitzondering maken Bert van Uffelen (bas), Johan Boere (drums), Bert Brouwers (gitaar), Thomas Zagers (piano), Leo Lansbergen (percussie) en de zangers Colinda van Balkom, Sophie Mol, Rob van de Geijn vanuit hun hart ruimte in hun agenda om van Verlangen een knallende binnenkomer te maken. "Ik vind het zo fijn dat we met elkaar voor dit prachtige evenement kunnen staan. Het is ons doel om bewustwording te brengen over menselijk communiceren met elkaar. Het is niet leuk om openlijk te praten over ziekte en angst. Maar het mag tegenwoordig wel gelukkig. Dat is goed, want het heeft veel impact op familie, partners, kinderen en zelfs klasgenoten."

The Singing Soul Sisters

Isméne treedt ook op bij de slotceremonie op 16 juni. Samen met Sophie Mol en Colinda van Balkom vormt ze de The Singing Soul Sisters. Een gelegenheidstrio dat afgelopen december spontaan is ontstaan tijdens hun optreden bij de Top2000 in Roosendaal. Samen met een band onder leiding van Dennis van Veldhoven geven de Ladies een show van een halfuur weg. "Het is ons cadeau aan de deelnemers en lotgenoten. We zijn dankbaar dat we dit mogen doen. Kanker is voor iedereen dichtbij."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief