De Mariadal Meeting werd goed bezocht FOTO REMKO VERMUNT
De Mariadal Meeting werd goed bezocht FOTO REMKO VERMUNT (Foto: Remko Vermunt)

Vuelta wordt feest voor en door de stad

ROOSENDAAL - Een tentoonstelling, toertochten, feestweken in de wijken en het aankleden van winkelstraten. Het zijn slechts een paar voorbeelden van activiteiten die georganiseerd kunnen worden in de aanloop naar de Vuelta die in 2020 door onze gemeente trekt.


In het Mariadal werd afgelopen week een Mariadal Meeting georganiseerd met als thema de Vuelta. Eind vorig jaar werd al bekend dat de Ronde van Spanje door onze regio zou trekken en in februari werd bekend, dat daarbij ook de gemeente Roosendaal wordt aangedaan. Wethouder René van Ginderen (sport) stelde daarbij al meteen dat de komst van de Vuelta groot opgepakt moest worden en dat het een feest zou worden voor de gehele gemeente. Tijdens de Mariadal Meeting werd met organisaties, gemeenten en instanties vanuit de gehele regio gesproken over wat de komst van dit topsportevenement voor de regio kan betekenen. "We hebben nog even de tijd, maar we willen goed voorbereid aan de start verschijnen."

Samenwerken

Burgemeester Jacques Niederer mocht de meeting in het Mariadal openen. "Het bijzondere aan wielrennen is dat er altijd maar één winnaar is en toch is wielrennen een teamsport", begon de burgemeester zijn welkomstwoord. "Het is haast onmogelijk om een koers in je eentje te winnen, daarvoor moet je altijd samenwerken." Roosendaal is volgens de burgemeester een echte wielerstad met evenementen zoals De Draai, de Nationale Jeugdronde en de komst van de WielerExperience. "Met de komst van de Vuelta willen we dan ook het maximale eruit halen, maar om dat te bereiken is één ding zeker: we hebben elkaar keihard nodig. Wij willen best een extra trap geven of iets langer op kop rijden, maar we kunnen alleen succes boeken als we samenwerken." Dat is dan ook meteen de reden waarom de gemeente Roosendaal deze meeting georganiseerd heeft. "Als we nu, samen, de koersstrategie bespreken, dan is er straks niet één winnaar, maar dan pakken we allemaal de prijs."

Activiteiten

En dat kan volgens Martijn van Hulsteijn, projectleider van Vuelta Holande, alleen maar positief uitpakken. Van Hulsteijn was ook betrokken bij de Grand Départ van de Tour de France in Utrecht in 2015. "Wij hebben toen zelf activiteiten opgezet, maar het meeste kwam vanuit de lokale gemeenschap." Bedrijven, overheden, onderwijsinstellingen, sportverenigingen en tal van andere partijen in de regio werkten daarvoor samen. "Het moet een feest worden van, voor en door de steden." Volgens Van Hulsteijn werden er in Utrecht zo'n 250 activiteiten georganiseerd, waardoor het evenement echt ging leven in de stad. "Dat moet hier ook gebeuren. Denk bijvoorbeeld aan een scholenprogramma waarin de kinderen meer leren over Spanje. Denk aan tentoonstellingen of winkelstraten die gehuld worden in de kleuren van Spanje." De komende tijd gaat de regio verder in gesprek om te bekijken wat er allemaal georganiseerd kan worden. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief