Foto: Google Maps

'Leegstand op Vijfhuizenberg niet problematisch'

ROOSENDAAL - De leegstand op het bedrijventerrein Vijfhuizenberg is niet problematisch. Dat stelt een onafhankelijk onderzoeksbureau naar aanleiding van vragen van de gemeenteraad.


Het bedrijventerrein Vijfhuizenberg is een van de weinige plekken in de gemeente Roosendaal waar ondernemers zowel kunnen wonen als hun kleine of middelgrote bedrijf kunnen uitoefenen, maar volgens de raad levert dat de nodige problemen op. "Onderzoek leert dat de percelen zeer lastig te verkopen zijn. Elk perceel kent een verplicht aantal m2 bedrijfsruimte." Om deze stelling te controleren werd een onderzoek uitgevoerd naar het vestigingsklimaat op het bedrijventerrein. Daaruit blijkt dat van de 105 panden op het terrein er 22 leegstaan. Dat is een leegstandspercentage van 20 procent. Echter, als je kijkt naar de totale oppervlakte van de leegstand, dan gaat het om slechts 2,4 procent.

"De leegstand op vestigingsniveau geeft dus een vertekend beeld van de daadwerkelijke omvang van de leegstand." Volgens het onderzoeksbureau zien ook omliggende partijen geen problematische leegstand op het terrein en is er genoeg dynamiek op het bedrijventerrein. "Tot slot is er geen verloedering, Het merendeel van de panden, leegstaand of niet, wordt goed onderhouden." Wel zijn er aandachtspunten, zoals het ontbreken van een trottoir en het parkeren van vrachtwagens zorgt voor onveilige situaties en criminaliteit. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief