De hoogste klassering in de jeugd ere! FOTO KARIN
De hoogste klassering in de jeugd ere! FOTO KARIN Foto: trainster Karin

Eredivisie turnsters Loïs en Joany zijn verzekerd van finaleplek in Ahoy

Sport en vereniging

ROOSENDAAL - Tijdens de NK stage hadden Loïs Schoonen en Joany van Bodegraven van de A-selectie van Dynamo Roosendaal hun eerste kwalificatiewedstrijd in Vianen. Daar waar alle andere turnsters hun halve finale al geturnd hadden en wisten of ze geplaatst waren of niet, moesten deze twee dames nog beginnen aan hun landelijke wedstrijden.

Loïs en Joany turnen op het hoogste niveau en komen uit in Jeugd 1 Eredivisie. Een hele prestatie, wetende dat deze turnsters met hun 15 uur trainen per week het op moeten nemen tegen de turnsters van de topsportvereningen die al op zo’n 26 uur trainen per week zitten.

Op zondag 19 mei vertrokken deze turnsters samen met hun trainsters Karin Raven en Lieve van den Brandt vanuit hun stage verblijf richting Vianen om hun 1e kwalificatiewedstrijd te turnen. Het doel wat ze voor ogen hadden was genoeg punten zien te halen om zich alvast te plaatsen voor het NK, dan zou de druk eraf zijn en kunnen ze de andere twee wedstrijden gebruiken om wat risico’s te nemen.

Kwalificatiewedstrijd

Ze startten vandaag op balk, één van de meest spannende toestellen. Joany moest hier helaas een val incasseren, maar haalde een mooi punt. Loïs zette hier een super oefening neer met een D-score van 5.0 pnt. en haalde een prachtig punt wat later de hoogste score bleek te zijn. Hiermee moet ze zeker wel een toestelfinale in de wacht kunnen slepen.

Hierna was vloer aan de beurt. Een mooie vloeroefening voor allebei de dames met een prima eensgezind punt als gevolg. Dan het toestel sprong. Ook hier lieten de dames weer mooie sprongen zien. Hard werken wordt beloond zie je wel. De tussenstand zag er nog steeds erg mooi uit; Loïs op 1 en Joany op 2! Nu proberen dit vast te blijven houden, maar met nog het onderdeel brug te gaan werd dit wel erg spannend. De jurering op brug was behoorlijk pittig en een val zit in een klein hoekje. Ook is het op dit toestel lastig een hoge moeilijkheidswaarde te halen, de D score.

Loïs begon keurig op brug, had mooie handstanden, maar viel helaas met haar dubbele salto af op haar billen, wat een punt aftrek is. Het werd dus nog erg spannend om die eerste plaats te kunnen behouden. Joany had een prachtige goed uitgevoerde brugoefening met een schroef als afsprong waar ze een hele mooie score voor kreeg. Dat zag er goed uit voor de dames.

Goud en zilver

Tot op het laatste moment was het spannend, want er waren nog steeds turnsters die over hun scores heen konden gaan, maar het belangrijkste doel voor deze dag (doorstroming naar de finale) was een feit! De 40 punten waren ruim gehaald. Het podium zou een geweldig extraatje zijn op dit hoge niveau, op deze dag tijdens toch al een vermoeiende stage. Maar de turnsters van Dynamo zijn sterk. Het eindresultaat na heel wat angstzweet was in één woord fantastisch! Goud voor Loïs en Zilver voor Joany!

Wat een geweldige prestatie, zelfs de trainsters hadden dit niet durven dromen.

Na deze mooie start van de dag stond er nog een gezellige NK-stage activiteit op het programma, dus vlug terug naar de groep om dit prachtige en leerzame stage weekend samen af te sluiten.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief