Foto:

Blikken voortaan ingezameld in glascontainers

ROOSENDAAL - Verpakkingen van blik en aluminium, zoals bijvoorbeeld bierblikken moeten voortaan ingeleverd worden in de glasbak. Dat heeft de gemeente Roosendaal besloten.


Glascontainers in de hele gemeente worden op dit moment geschikt gemaakt voor het inzamelen van blik en aluminium. Voorheen bestonden glasbakken uit drie vakken voor wit, bruin en groen glas. Dat gaat nu veranderen. Het middelste vak wordt een paars vak voor blik en aluminium. Daarnaast blijft er een vak voor wit glas en het gekleurde glas wordt samengevoegd.

Het inzamelen van blik en aluminium is niet nieuw in de gemeente Roosendaal. Eerder werden al twee pilots gehouden. Eerst werden twee speciale blikbakken geplaatst in de wijken Burgerhout en Centrum. “Het resultaat was dat er veel blik werd ingezameld. Het plaatsen van speciale blikbakken in de hele gemeente is echter kostbaar en niet altijd mogelijk qua ruimte”, laat een gemeentewoordvoerder weten. Vervolgens is de gemeente in de dorpskernen een proef gestart om 1 vak van de glasbak te gebruiken voor blik. “Dit is in de proefgebieden positief ontvangen en daarom wordt het nu breed uitgerold.” Sinds afgelopen week is dan ook gestart met de uitrol over het hele Savergebied, zo gaat ook de gemeente Bergen op Zoom voortaan blik apart inzamelen.

Onlangs ontstond er op social media onduidelijkheid over deze nieuwe manier van afval inzamelen. Sommige inwoners hadden al wel een flyer gekregen met uitleg en anderen nog niet, waardoor onduidelijk was of dit in de gehele gemeente ingevoerd zou worden. “De flyers worden niet bezorgd op 1 specifieke dag, maar in een tijdvak van 2 weken. Het duurt daarom even voordat alle inwoners in Roosendaal de flyer hebben ontvangen”, laat de gemeente weten. Het aanbieden van blik en aluminium via het restafval is met deze wijziging niet meer toegestaan. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief