Loïs, op twee kwalificaties al eremetaal.
Loïs, op twee kwalificaties al eremetaal. Foto: trainster Karin

Zilver voor Dewi Govaers en Loïs Schoonen in Duiven

Sport en vereniging

ROOSENDAAL - Voor de eerste groep turnsters van de A-selectie van Dynamo Roosendaal zit het NK erop. Zaterdag 25 mei hadden de pupillen 1 N2 turnsters Bridget van den Broek en Sterre Holterman én de pupillen 2 N2 turnsters Dewi Govaers en Loïs Hartog hun NK in Duiven. Bridget en Sterre draaiden beiden een zeer goede wedstrijd en eindigden allround op plaats 9 en 11. Mooie punten op sprong en brug voor Bridget en ook Sterre liet weer een prachtige brugoefening zien. Ook Dewi en Loïs turnden daarna een mooie wedstrijd en zij eindigden allround op plaats 7 en plaats 22. Dewi liet een keurige, stabiele balkoefening (13.733 pnt.) zien en Loïs wist hier het hoogste punt (14.933 pnt.) op brug te scoren. Super gedaan!

Zondag 26 mei hadden deze dames hun landelijke toestelfinales. Dewi wist hier met twee prachtige sprongen naar een zilveren medaille te springen. Een zeer knappe prestatie, 2de van het hele land in haar categorie op dit toestel.

Bridget had een toestelfinale op sprong en vloer en werd hier 7de en 8ste. Ook zij stond daar gewoon bij de beste 8 van Nederland. Medaillekansen gingen helaas aan haar voorbij, de concurrentie was te sterk.

Op deze zondag in de ochtend hadden de jeugd Eredivisie turnsters Loïs Schoonen en Joany van Bodegraven hun 2e kwalificatie-wedstrijd NK. Vorige week werden de dames 1 en 2 en zijn al verzekerd van een finaleplaats, dus deze wedstrijd zou relaxed kunnen zijn. Niets was minder waar want er kon nog wel een toestelfinale plaats in de wacht gesleept worden. De start was niet echt geweldig. Lage punten op brug door een val en andere kleine foutjes. Deze zorgden ervoor dat de dames onderaan begonnen. Daarna was het toestel balk aan de beurt. Een mooie oefening voor Joany met het 3de hoogste punt. Loïs haar acrobatische combinatie lukte niet, waardoor haar punt ook lager werd op dit toestel. Maar daar heeft ze de vorige keer al een finale plaats verdiend. Het volgende toestel was vloer. Allebei de dames lieten weer een mooie vloeroefening zien met een mooie score, de klim was begonnen. Op sprong lieten de dames weer zien dat ze gewoon bij de top horen. Prachtige sprongen waardoor ze in het eindklassement netjes omhoog klommen naar een 8e plaats voor Joany en een 2e plaats voor Loïs, dus ook deze keer weer eremetaal in deze hoogste klasse.

Een aantal turnsters zal aankomende week nog het IAG in Den Bosch turnen. Een internationaal toernooi. Daarna nog even drie weken hard trainen voor de rest van de turnsters uit de A Selectie van Dynamo Roosendaal want die hebben op 15 en 16 juni hun NK in Tilburg. De trainsters hebben het er deze weekenden maar druk mee! Petje af hoor. Iedereen weer van harte gefeliciteerd.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief