Korfbalteam Keep-Fit
Korfbalteam Keep-Fit "70 D2

Keep-Fit '70 D2 Kampioen: 'Wie had dat durven dromen'

Sport en vereniging

ROOSENDAAL - Wat begon als een moeizaam jaar eindigt in een kampioenschap voor het jeugdteam D2 van Keep-Fit ’70.

15 september 2018 speelde het D2 team haar eerste wedstrijd. Het team bestond destijds uit 12 teamleden waarvan de meeste uit de E’s kwamen, en dus voor het eerst mochten proeven aan het twee-vaks korfbal. Aan de trainers Marco van Zundert (49) en Mauk de Vries (17) de taak om de teamleden wegwijs te maken in dit spelelement.

Dat dit geen gemakkelijke opgave zou worden bleek al vrij snel. Het D2 team bleef namelijk maar groeien met nieuwe leden die geen enkele korfbal ervaring hadden. Op het hoogtepunt bestond het team uit 15 teamleden terwijl er tijdens de wedstrijden maar 8 leden op het veld staan opgesteld.

Als trainer wil je al je pupillen evenredig veel speeltijd geven en dat valt natuurlijk niet mee als je bijna een compleet team aan de kant hebt zitten. De resultaten van de eerste wedstrijden waren dan ook niet veel belovend en aan een kampioenschap werd niet eens gedacht.

Dat het team te groot was geworden werd onderkend door de Jeugd Team Commissie van Keep-Fit ‘70. Bij de start van het veldseizoen 2019 werd het D2 team opgedeeld en werd er een D3 team gevormd.

Het D2 team ging in een afgeslankte vorm verder, bestaande uit 10 korfbalpupillen. Er werd twee keer in de week getraind en op de zaterdagen werden de wedstrijden gespeeld. Dat de trainingen hun vruchten afwierpen bleek al snel. De eerste wedstrijd tegen Merwede Multiplaat uit Sliedrecht werd overigens afgelast omdat de tegenpartij geen compleet team bij elkaar kreeg. De tweede wedstrijd speelde Keep-Fit D2 tegen Focus uit Etten-Leur met 2-2 gelijkspel.

De derde wedstrijd werd met 4-6 gewonnen tegen Oranje-Zwart uit Westmaas. Een week later mocht Oranje-Zwart revanche komen nemen in Roosendaal. De wedstrijd werd door Keep-Fit D2 afgesloten met een 6-1 winst.

En toen begon het toch langzaam aan te kriebelen bij de teamleden van de D2.

Het woord “kampioenschap” werd hier en daar al voorzichtig uitgesproken.

De eerste wedstrijd tegen Merwede Multiplaat die was afgelast moest op 28 mei 2019 worden ingehaald. Bij een winst zou het kampioenschap binnen handbereik komen. De wedstrijd begon voortvarend. Tijdens de pauze stond de stand op 5-1 in het voordeel van Keep-Fit D2. Kat in het bakkie zou je denken. Maar niets was minder waar. De wedstrijd werd beslecht met een 6-6 gelijkspel. Keep-Fit had het uit handen gegeven.

Op zaterdag 1 juni mocht Keep-Fit D2 revanche nemen in Sliedrecht. Een zonovergoten wedstrijd waarbij voor- en tegenstander kampte met de warmte. Keep-Fit D2 moest de wedstrijd winnen wilde ze aanspraak kunnen maken op de kampioenstitel. Het gelijkspel van een paar dagen eerder lag hen nog vers in het geheugen. “Dit gebeurt ons niet nog een keer” moeten ze gedacht hebben want de wedstrijd werd afgerond met een 2-5 winst voor Keep-Fit D2. De kampioenstitel was binnen.

Er volgt nog één wedstrijd op 15 juni tegen Focus uit Etten-Leur. Maar de kampioenstitel kan het D2 team al niet meer worden ontnomen. Uiteraard gaan we er wel voor om ook deze wedstrijd af te sluiten met een winst voor Keep-Fit.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief