Amy Hasselton: zilver op NK Meerkamp. FOTO WIEMER HASSELTON/AV SPADO
Amy Hasselton: zilver op NK Meerkamp. FOTO WIEMER HASSELTON/AV SPADO Foto: Wiemer Hasselton / AV SPADO

Zilver op NK Meerkamp voor Amy Hasselton

Sport en vereniging

ROOSENDAAL - Meerkampster Amy Hasselton uit Roosendaal heeft op het NK Meerkamp voor A-junioren op 1 en 2 juni de zilveren medaille gewonnen. De SPADO-atlete won in Amersfoort drie van de zeven onderdelen en behaalde ook drie persoonlijke records.

Over het eerste onderdeel op dag 1, de 100m horden, was Amy niet tevreden: "De tijd was niet goed en het was ook geen goede race." Hierna kon ze echter de knop omzetten voor de volgende drie onderdelen. "Het hoogspringen ging weer super: 1.69m is een outdoor pr."

Bij het kogelstoten, welicht haar zwakste onderdeel, kon ze met 9,12m (pr) de schade beperkt houden en ook de 200 meter ging goed: 26.50 sec (pr).

Op dag 2 volgde een drietal sterke onderdelen van de veelzijdige atlete. Ze begon meteen goed met een afstand van 5.69 m bij het verspringen (1e plaats) waardoor ze weer wat punten inliep op de concurrentie. Speerwerpen ging ook "redelijk goed": 37.10m.

De afsluitende 800 meter liep Amy, in de wind, naar een winnende tijd van 2:25,29. Het gat dat ze sloeg naar de nr.1 bleek echter niet groot genoeg om haar te passeren in de eindstand.

Uiteindelijk is Amy dus 2de geworden met een puntentotaal van 4939 punten. "Ik ben zeker tevreden, maar er zijn nog veel verbeterpunten!", blikt ze alweer vooruit.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief