Afbeelding
Foto: Rijnhout Media

Gemeente krijgt geld voor extra cliëntondersteuners

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - De gemeente Roosendaal krijgt extra gelden vanuit het Rijk om een impuls te geven aan de cliëntondersteuning in de gemeente.

Op dit moment is Roosendaal al één van de veertien koplopergemeenten als het gaat om cliëntondersteuning. Speciaal voor deze gemeenten is een extra bijdrage beschikbaar. "Een cliëntondersteuner helpt inwoners passende zorg en ondersteuning te regelen", legt wethouder Klaar Koenraad uit. Zo kan het voorkomen dat mensen bij het Werkplein komen voor bijvoorbeeld een uitkering, terwijl er eigenlijk meer aan de hand is. Zij krijgen dankzij de extra bijdrage vanuit het Rijk straks automatisch cliëntondersteuning aangeboden.

De cliëntondersteuners gaan samen met de cliënt op zoek naar de achterliggende problematiek. Ze helpen bij het verhelderen van de hulpvraag, denken mee over oplossingen in de eigen omgeving en helpen bij het aanvragen. "Bij cliëntondersteuning gaat het erom dat het iemand is die echt met je meedenkt en meepraat in het belang van de cliënt. Zo kunnen ze ook helpen bij vragen over wonen, werk, onderwijs, vervoer en inkomen." De extra bijdrage is aangevraagd door de gemeente Roosendaal in samenwerking met Werkplein Hart van West-Brabant en MEE West-Brabant. Nu het verzoek gehonoreerd is, kunnen de partijen starten met de verdere voorbereidingen zodat na de zomer de eerste extra cliëntondersteuners aan de slag kunnen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief