Dynamo heren nemen 70 regiomedailles mee naar Roosendaal

Sport en vereniging

ROOSENDAAL - Dynamo-Roosendaal was afgelopen weekend de grote winnaar tijdens de regio toestel kampioenschappen in Tilburg. De heren wisten maar liefst 70 medailles in de wacht te slepen en dit is natuurlijk een ongekende prestatie van turners en trainers.

Op zaterdag was het de beurt aan de heren welke uitkomen in de 3e en 4e divisie. Jason Simonis, Bas Rasmussen en Thomas van Beers komen allemaal uit in de 4e divisie pupil. Jason behaalde op Ringen een 2e plaats en op sprong een 3e. Thomas werd 2e op sprong. Bas werd op sprong en rek 4e en op vloer was het goud voor hem. Seth van der Meer turnt in de pupil 3e divisie en draait op landelijk niveau ook goed mee. Wij werd 3e op sprong en rek, op voltige en brug werd hij 1e. Robin Wegman is Junior2 3e divisie en hij behaalde op al zijn toestellen een medaille. Hij werd 3e op vloer, 2e op voltige, ringen en sprong en het goud was voor hem op brug en rek. Toine Hemelaar turnt in de 3e divisie junior1 en moet volgend seizoen promoveren door zijn goede prestaties op het NK dit jaar. Bij deze regiokampioenschappen werd hij 2e op reken voltige en 1e op vloer, sprong en brug. Wessel van Dijke turnt in de Junior2 4e divisie, hij turnde maar 3 toestellen maar behaalde daarop wel allemaal goud. Op de eerste dag van deze toestelkampioenschappen waren dus al een succes met 22 medailles.

Meer medailles

Op zondag werd het medaille aantal fors meer. De tweede, eerste en talenten divisie waren toen aan de beurt. Bij de benjamins mochten Zito Saarloos en Kaylo Kromoredjo aan de slag. Beide Qdeden dit niet onverdienstelijk, Zito behaalde op voltige een 3e plaats en mocht het zilver ophalen voor ringen, sprong en brug. Op ringen was de bronzen plak voor Kaylo. De grootste groep van de heren turnen in de instap 2e divisie. Ralph Schrooyen, Jens van Asselt, Mats Gerritsen, Victor van Nuffel, Jens Smit, Gawen Land, Aironas Morkunas, Nils Semenov, Dean de Mul en Yves Hamelinck vallen hieronder. Ralph behaalde zijn hoogste punten op ringen en sprong, Jens v A deed dit op ringen en voltige. Mats haalde verdient brons op brug. Jens S werd vierde op vloer, voltige en ringen, Gawen haalde zijn hoogste punten op ringen en brug. Victor werd 3e op ringen en haalde goud op vloer, sprong en brug. Aironas zijn beste oefeningen waren op brug en vloer en dit waren bij Nils voltige en ringen. Yves haalde op voltige en rek een mooie score en Dean haalde dit op sprong en brug.

Instap talenten

Bij de instap talenten lieten Pjotr Semenov en Rego Saarloos zien dat ze in vorm zijn. Rego behaalde op sprong en brug de 3e plaats en op voltige en rek de 2e, het goud was er voor hem op ringen. Pjotr werd 3e op vloer, voltige en ringen en kreeg het goud omgehangen voor brug en rek. Jasper Joosen turnt in de 1e divisie pupil en werd 3e op rek, 2e op brug en werd 1e op voltige en ringen. Clive Huijbrechts, Milo de Graaf en Delano Kromoredjo turnen in de 2e divisie pupil. Clive werd 2 op ringen en 1e op voltige, Milo 4e op vloer en rek en Delano werd 3e op rek.

In de laatste wedstrijd waren Bjorn Nelemans, Bas Wijnsma, Tico van der Horst, Joram Brouwers en Gert-Jan van Sprundel nog aan de beurt. Bjorn is senior 1e divisie en draaide mooie oefeningen, hij werd 3e op rek, voltige en ringen en 2e op vloer en sprong. Bas Wijnsma turnt in de 1e divisie junior1, hij had deze wedstrijd weinig tegenstanders maar haalde toch echt verdient 6 keer goud. Tico haalde goud op brug, Joram werd 3e op brug, rek, ringen en sprong en behaalde zilver op vloer en voltige. Gert-Jan is master en deed mee op 3 toestellen. Hij behaalde op ringen een 2e plaats en werd op vloer en brug 1e.

Programma

Komend weekend is er nog de laatste wedstrijd voor Bas Wijnsma tijdens de Ahoy-cup. Aan deze wedstrijd mag hij meedoen naar aanleiding van zijn prestaties op het NK. Ieder jaar word deze wedstrijd georganiseerd en Bas zit dit jaar in de juiste leeftijdscategorie en de andere heren helaas niet. Ook de Roosendaalse Gijs Franken staat in Ahoy in hetzelfde weekend, hij heeft daar dan zijn finale van het Nederlands Kampioenschap.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief