De hesjes die gevonden werden.
De hesjes die gevonden werden. Foto: Gemeente Roosendaal

Gemeente doekt illegaal clubhuis MC Crypto aan Gastelseweg op

Door: Amber Kuijs algemeen

ROOSENDAAL - De gemeente Roosendaal heeft korte metten gemaakt met het illegale clubhuis van de outlaw motorgang MC Crypto. Dat clubhuis zat gevestigd in een loods aan de Gastelseweg. De eigenaar van de loods voorkwam gemeentelijke ontruiming door zelf het clubhuis op te heffen. 

MC Crypto is aan afsplitsing van No Surrender, opgericht door oud-leden van No Surrender. Bij de politie en de gemeente waren signalen binnen gekomen dat de motorbende samenkwam in een loods op industrieterrein Borchwerf. Tijdens een gezamenlijke actie van politie, justitie, gemeente en belastingdienst was op 4 april vastgesteld dat er inderdaad een illegaal clubhuis zat. Zo stonden er onder andere een bar met professionele tapinstallatie, sterke drank, een pooltafel en een boksbalautomaat in de loods. Ook waren er kledingstukken en voorwerpen met het logo van MC Crypto aanwezig. 

De eigenaar van de loods kreeg van de burgemeester de tijd om tot 31 mei maatregelen te nemen en het onwettige gebruik ongedaan te maken. Bij een nacontrole bleek dat de inventaris van het clubhuis was opgedoekt. Burgemeester Jacques Niederer, ook voorzitter van Taskforce Criminele Motorbendes van de politie- eenheid Zeeland – West-Brabant, laat weten dat hij deze bendes in de gaten blijft houden. Uit onderzoek blijkt dat een groot aantal leden van criminele motorbendes is structureel betrokken bij ernstige strafbare feiten. Om die reden werden clubs als de Hells Angels en Satudarah MC verboden. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief