Vorig jaar stonden er ook vrouwen aan de start, dat was toen vanwege het NK Wielrennen
Vorig jaar stonden er ook vrouwen aan de start, dat was toen vanwege het NK Wielrennen Foto: Remko Vermunt

Nieuw: Vrouwenkoers bij Ronde van Nispen

Door: Remko Vermunt Algemeen

NISPEN - Het vrouwenwielrennen zit in de ligt, de Nederlandse rensters behoren tot de wereldtop en steeds meer dames trekken er op uit met hun racefiets of mountainbike om een mooie tocht te maken. Daar moeten we iets mee, dacht de organisatie achter de Ronde van Nispen en daarom komt er een speciale vrouwenkoers.

Nispen staat op zondag 7 juli volledig in het teken van de 45e Ronde van Nispen. Er staan weer tal van leuke koersen op de planning, zoals het kampioenschap van Nispen én een dikke banden race. Nieuw dit jaar is echter een prominenten dameskoers. "Er zijn heel veel dames die fietsen", vertetl Richard Konings namens het organiserend comité. "Die willen ook wel eens een wedstrijd rijden, maar daar zijn er niet heel veel van in de regio." Daarom besloot de organisatie van de Ronde van Nispen zelf een aparte wedstrijd te organiseren voor de wielrenliefhebsters uit de regio.

KNWU

"Vanuit verschillende hoeken hebben we de vraag gekregen of we iets konden organiseren, dus die taak hebben we op ons genomen." De wedstrijd wordt een officiële KNWU-wedstrijd van dertig kilometer door de dorpskern van Nispen. "Deze wedstrijd wordt verreden als een Prominenten vrouwencategorie, onder de vlag van de KNWU, zodat je ook in die wedstrijd verzekerd bent", legt Konings uit. "Het is een open wedstrijd, dus alle vrouwen vanaf 16 jaar, zonder licentie mogen hieraan deelnemen."

Voorwaarden

Rij je toch af en toe een wedstrijdje? Dan mag je meedoen als je aan een paar voorwaarden voldoet. Rensters die wedstrijden rijden in de laagste categorie van TMZ, BWF of vergelijkbare buitenlandse bonden zoals WAOD, krijgen toestemming om deel te nemen, mits zij tot en met de zondag voorafgaand aan deze wedstrijd maximaal 60 punten verzameld hebben in de wegwedstrijden waaraan zij in 2019 hebben deelgenomen.

Animo

De organisatie hoopt natuurlijk op een fors deelnemersaantal. "Maar het animo komt nog niet heel erg los", stelt Konings. "En dat is opvallend, omdat we juist wel vanuit veel dames die vraag hebben gekregen." Volgens Konings is het een simpel parcours met eigenlijk maar vier bochten, waarvan er slechts één een beetje gevaarlijk kan zijn. "In Wouwse Plantage doen ook altijd veel dames mee, dus we hopen dat die bij ons meerijden om alvast te trainen." Maar, mochten de aanmeldingen achterblijven, dan gaat de wedstrijd toch gewoon door. "Ook bij tien of vijftien deelnemers, wordt er gewoon gekoerd. We hebben besloten dit te organiseren en dan gaan we het doen ook."

Aanmelden kan nog. Kijk daarvoor op de website www.rondevannispen.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief