Afbeelding

Inge van Ginneken is rondemiss bij De Draai

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL/HEERLE - De 22-jarige Inge van Ginneken uit Heerle is dit jaar de rondemiss bij de Draai (van de Kaai). "Het wordt echt superleuk", laat de vrolijke Inge weten.

Inge van Ginneken is geen onbekende in het wielerwereldje. Zelf gaat ze er regelmatig op uit met haar fiets om te koersen én haar broer, Sjoerd van Ginneken, rijdt als prof bij de ploeg van Roompot. "Ik heb dus wel affiniteit met de wielersport", lacht Inge.

Verkiezing

Een paar jaar geleden wilde Inge ook al Miss worden en daarom deed ze mee met een speciale verkiezing. "Via internet moest je toen voldoende stemmen winnen om rondemiss te mogen worden, maar dat is toen niet gelukt", vertelt Inge. Twee andere dames werden toen rondemiss, maar nu is het Inge alsnog gelukt én op eigen kracht. "Ik ben een paar maanden geleden zelf benaderd door het bestuur."

Rondemiss

Voor wat betreft haar taken, heeft Inge al een goed idee van wat haar te wachten staat. Ze is immers in het verleden al wel rondemiss geweest bij andere wielerrondes. "Vooral bij de ZLM Tour voor renners onder de 23 jaar en ik ben nu ook rondemiss bij de normale ZLM Tour die van woensdag tot en met zondag door het land trekt." Ook daar mag Inge de bloemen uitreiken en de wielrenners kussen. "Dat is gewoon heel erg leuk. Je mag naast die bekende renners op het podium staan en je krijgt mooie kleren aan, je haar wordt gedaan. Het is gewoon het totaalplaatje", stelt Inge. Dat Mathieu van der Poel dit jaar meedoet aan de Draai vindt ze dan ook erg leuk. "Dat is helemaal niet erg om hem te feliciteren, mocht hij winnen."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief