Afbeelding
Foto: Remko Vermunt

Wijksportvereniging viert vijfjarig jubileum

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Wijksportvereniging Kalsdonk bestaat vijf jaar en dat moet natuurlijk gevierd worden. Daarom werd er afgelopen vrijdag één groot feest georganiseerd voor én door de wijkbewoners. Daarbij was niet alleen aandacht voor de verschillende partners van de wijksportvereniging, maar er werden ook spelletjes gespeeld én er was een barbecue.

Wijksportvereniging Kalsdonk is sinds 15 juli 2014 een autonome vereniging. De vereniging zet zich in om inwoners van de wijk op een laagdrempelige manier in contact te laten komen met sport. Kinderen kunnen bijvoorbeeld al voor slechts 40 euro voor één sport een heel schooljaar sporten. "Door het bieden van een gevarieerd sportprogramma willen we alle bewoners uit de wijk Kalsdonk uitdagen om met elkaar in beweging te komen, grenzen te verleggen en angsten te overwinnen." Gedurende een reguliere week worden er zestien verschillende sportactiviteiten aangeboden door WSV Kalsdonk, waaronder ook op donderdagavond een speciaal sportprogramma voor ouderen.

Opstap

Voor de kinderen en volwassenen is overigens geen standaard programma vastgelegd. "We werken vraaggericht", vertelt voorzitter van de sportvereniging: Brenda Wetzel. Van dans tot turnen en van voetbal tot zumba, de kinderen en volwassenen kunnen met allerlei sporten aan de slag. "We hopen een leuke opstap neer te zetten naar de prachtige reguliere sportverenigingen die Roosendaal rijk is." Dankzij de samenwerking met Brede School Zwanehof worden er ook na-schoolse activiteiten aangeboden.

Spellen

Vanwege het vijfjarig jubileum van WSV Kalsdonk werd afgelopen vrijdag een groot feest gevierd bij het wijkhuis én de brede school. Het programma bestond eigenlijk uit twee delen. De kinderen konden op het terrein voor de school én in de gymzaal genieten van allerlei spellen. Voor de kinderen van groep 5 tot en met 8 was er een stoere bootcamp en Fortnite Battle Royal (in sportieve vorm, dus zonder computer) en voor groep 1 t/m groep 4 een spellenkermis en Fortnite Battle Royal.

Partners

"Natuurlijk willen we ook met onze vaste partners, stakeholders en betrokkenen waar wij al sinds jaar en dag op kunnen rekenen als het gaat om advies, financiële steun, het verzorgen van lessen en het bereiken van alle sport overstijgende doelstellingen deze dag vieren", vertelt Wetzel. Daarom werd in het wijkhuis een speciale bijeenkomst georganiseerd voor verschillende partners die vaak al vanaf het begin betrokken zijn bij de wijksportvereniging, zoals Sportservice Noord-Brabant, GGZ en WijZijn Traverse. Brenda Wetzel zette deze mensen dan ook graag even in het zonnetje, maar wist niet dat ze ook zelf in de spotlight gezet zou worden.

Kalsdonk-speld

De voorzitter van het comité Kalsdonk-speld mocht voorzitter Brenda Wetzel dan ook de eerste Kalsdonk-speld ooit opspelden. "Voor de mensen in Kalsdonk ben jij hét gezicht voor sport en bewegen in de wijk. Deze speld ontvang je dan ook voor je tomeloze inzet en je belangeloze inzet voor de Kalsdonkse samenleving." Brenda stond dan ook aan de wieg van de autonome vereniging. Al in 2011 was ze betrokken bij sportvereniging Kalsdonk als turnjuf, maar in de loop van de jaren heeft ze steeds meer activiteiten op poten gezet. "Jouw honger is nooit gestild, je blijft maar gaan en daar hebben we respect voor."

Feestprogramma

De rest van de middag werd gevuld met interviews, een quiz en verschillende workshops. Zo gingen de deelnemers aan de slag met de workshop Sport en bewegen en armoede door stichting Paul en de workshop Sport en bewegen en gezondheid door de GGD. Aansluitend werd er op het plein voor Buurtcentrum Kalsdonk een barbecue gehouden voor alle betrokkenen, waarbij uiteraard werd geproost op de komende vijf jaar.

Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief