Vestigingsdirecteur Arno van der Kloot (links) en Rowdy Bos zijn de 'gezichten' van Solar Today Roosendaal
Vestigingsdirecteur Arno van der Kloot (links) en Rowdy Bos zijn de 'gezichten' van Solar Today Roosendaal Foto: Johan Wagenmakers

SolarToday voor advies op maat in zonnepanelen

Door: Johan Wagenmakers Bedrijvig Nieuws

ROOSENDAAL - SolarToday, dé groothandel in zonnepanelen, heeft per 1 mei een vestiging geopend aan de Borchwerf. Dit internationaal opererende bedrijf gaat vanuit Roosendaal/Halderberge de klanten in Zeeland, Zuid-Holland, Brabant en Vlaanderen bedienen. Donderdag 11 juli is de officiële opening met onder meer een mini-beurs.

DOOR JOHAN WAGENMAKERS

SolarToday richt zich voornamelijk op installateurs en geeft volledige ondersteuning, van het geven van advies tot het leveren van de zonnepanelen zelf, dat kan in container-hoeveelheden tot aan afgemeten aantallen voor bijvoorbeeld een particuliere woning. Voor alles op het gebied van zonne-energiesystemen en bijbehorende producten is dit het juiste adres.Vestigingsdirecteur Arno van der Kloot (53) somt graag de drie pijlers op: "groot in voorraad, vestigingen dichtbij én advies op maat."

Betere milieu-omgeving

Arno heeft ruime werkervaring opgedaan bij Skil Breda, later Bosch. "Ik heb jaren gewerkt in Amerika, China en Engeland. Na 25 jaar vond ik het genoeg en kwam ik op het spoor van duurzame energie. Op dit gebied staat veel te gebeuren en wil ik graag bijdragen aan een betere milieu-omgeving." Daarop werd hij eerst 3 jaar interim operationeel directeur bij een, op duurzaamheid gerichte, installateur in Zeeland. "Vandaar uit raakte ik in gesprek met SolarToday, die uitbreiding in het zuiden zocht en per 1 mei zijn we hier geopend." Rowdy Bos (26), die een commerciële achtergrond bij een Electra-groothandel heeft, is de rechterhand van Arno. "Ik heb hier een interessante uitdaging en zie het duurzame en innovatieve van deze markt."

Regionale aanpak

Volgens Arno onderscheidt SolarToday zich zeker ten opzichte van soortgelijke bedrijven in de branche. "Wij werken niet centraal vanuit één locatie, maar hebben bewust voor een regionale aanpak gekozen met nu zes vestigingen verspreid over het hele land. Dit functioneert goed. Op deze manier kunnen we onze klanten logistiek direct bedienen en een optimale ondersteuning geven." Naast 'standaard' offertes geeft SolarToday tevens onder meer advies wat het beste kan worden toegepast en kunnen eventueel alle voorbereidende werkzaamheden voor de installateur worden verricht, zodat deze aanmerkelijke tijdwinst boekt. Bewust is het assortiment van SolarToday niet té breed gemaakt. "Niet alleen hebben we daardoor véél meer kennis van die specifieke producten, maar hebben we daarnaast ook meer invloed bij de geselecteerde fabrikanten." Hoewel we starter zijn in Roosendaal zitten kennis en ervaring al in onze organisatie. Hoewel we er voornamelijk voor de installateurs zijn, kunnen we zeker particulieren via onze klanten en relaties adviseren en helpen."

Mini-beurs

Donderdag 11 juli volgt de officiële opening met een mini-beurs met een zestal leveranciers. "We hebben deze dag fabrikanten van zonnepanelen, omvormers en montage-materialen die presentaties houden."

SolarToday Roosendaal, Argon 28A, 4751 XC OUD GASTEL, 0165-326893, roosendaal@solartoday.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief