De 23-jarige Joost Reiniers uit Roosendaal presenteerde samen met een mede-student de zelfontwikkelde zonneauto
De 23-jarige Joost Reiniers uit Roosendaal presenteerde samen met een mede-student de zelfontwikkelde zonneauto Foto: Vatenfall Solar Team

Roosendaalse student Joost (23) presenteert zelfontwikkelde zonneauto

Door: Bregje Kop Algemeen

ROOSENDAAL - De 23-jarige student Joost Reiniers uit Roosendaal presenteert dinsdagmiddag samen met zijn mede-student Bruno Martens uit Rosmalen de door hunzelf ontwikkelde zonneauto NunaX. In oktober hopen de studenten met hun NunaX voor de achtste keer de wereldtitel binnen te slepen tijdens de Bridgestone World Solar Challenge in Australië. 

De NunaX, de tiende auto van Delftse makelij, is niet alleen lichter en efficiënter, maar heeft ook een geheim wapen: de auto is zó gebouwd dat de wind zorgt voor extra snelheid. In oktober hopen de studenten met hun NunaX voor de achtste keer de wereldtitel binnen te slepen tijdens de Bridgestone World Solar Challenge in Australië.

Het Vattenfall Solar Team is ruim een jaar lang bezig geweest met het ontwerpen en bouwen van de NunaX. Een mijlpaal voor de studenten, die hun studies aan de TUDelft zo'n 1,5 jaar opzij zetten om mee te kunnen doen aan de Bridgestone World Solar Challenge in Australië. Dinsdag wordt de auto feestelijk gepresenteerd aan familie, fans en sponsoren in De Amsterdome in Amsterdam.

Joost Reiniers
De Roosendaalse Joost is mechanical engineer binnen het team, en heeft zich bezig gehouden met het ontwerp van de ophanging, het liftsysteem en het remsysteem van NunaX. Hierbij heeft hij gezocht naar de ideale balans tussen gewicht, stijfheid en sterkte. Joost: "Ik ben het meest trots op de gewichtsoptimalisatie we dit jaar hebben gedaan. Hiermee hebben we de auto een stuk lichter kunnen maken."

De komende tijd gaat het team zich gaan focussen op het raceproces met een uitgebreid testtraject. Daarbij worden de studenten onder andere begeleid door oud-hockeycoach Marc Lammers. De eerste tests vinden plaats in eigen land. In augustus vertrekken de teamleden en hun zonneauto, NunaX, naar Australië voor de voorbereidingen ter plekke.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief