Dick Hageman Band in het OLTN.
Dick Hageman Band in het OLTN. Foto: Openluchttheater Nispen

Succesvolle gevarieerde muziekmiddag in Openluchttheater van Nispen

Sport en vereniging

NISPEN - Zondag 14 juli jl. Het wisselvallige zomerweer, met de onvoorziene miezerregen in de ochtend , zorgde ervoor dat op het laatste moment werd besloten om in samenwerking met het Bewonersplatform van Nispen de grote tent over het Openluchttheater van Nispen te zetten. Hiermee zaten de vele toegestroomde bezoekers droog en in een aangename temperatuur verwachtingsvol bijeen voor de middag die ging komen.

De Dick Hageman Band bracht veel publiek naar het theater achter de kerk in Nispen. Met zijn respectabele leeftijd van 94 jaar, wat er voor hem eigenlijk niet zo toe doet, speelde hij een afwisselende en herkenbare set liedjes. De band, bestaande uit Kees Luijkx op drum en zang, John Zwetsloot op bas, Ton van Tilburg op accordeon en Don Haagh op gitaar en zang begeleidde de markante troubadour zodat er muzikaal een mooi geheel te beluisteren was.

In de 70 jaar dat Dick nu muziek maakt, heeft hij door heel Europa gereisd en is hij zichzelf altijd als straatmuzikant blijven zien. In deze periode heeft hij tal van liedjes verzameld; van oa. Koos Speenhoff, Annie M.G. Schmidt, Jacques Brel en Cornelis Vreeswijk. Deze kwamen dan ook allemaal aan bod en het publiek zong, neuriede of klapte enthousiast mee.

Leeftijd mag er voor Dick Hageman zelf dan niet toe doen; na afloop sprak het publiek unaniem hun bewondering uit, je moet het nog maar kunnen, willen én doen.

Na de pauze was het tijd voor de Essener Muzikanten De vrolijke klanken van de Böhmische en Moravische volksmuziek leken als vanzelf door de tent te schallen en werd met applaus gewaardeerd door het publiek.

Aangevoerd door Alex Rommers speelde zij de ene wals na de andere polka. Als 1 blaaskapel stonden ze er met 14 muzikanten, om af en toe 1 of 2 solisten tussen de kapel en het publiek te laten spelen, zonder bladmuziek; het ging zo soepel en met bijna speels gemak, dat je bijna zou denken dat het allemaal vanzelf gaat.

Ook hier was leeftijd aanwezig in de zin dat de jongste muzikant slechts 13 jaar telde; en al met zo’n enthousiasme meespeelde dat met recht gezegd kan worden dan bij de Essener Muzikanten de jeugd de toekomst heeft. De laatste klanken kreeg spontaan een polonaise aan de gang; zodat deze gevarieerde muziekmiddag heel feestelijk werd afgesloten.

Stichting Openluchttheater kijkt met genoegen terug op deze dag en reikhalzend uit naar zaterdag 10 augustus wanneer Driemaal Plankenkoorts “Ballen” komt spelen.

De westerse man wordt bedreigd in zijn soort. Hij staat simpel op uitsterven. De man kwam hier weliswaar als eerste, een afgietsel van niemand minder dan God zelf, maar intussen heeft de vrouw hem verdrongen. Dat klopt niet. Overal ter wereld geldt het recht van de eerste. Wie het eerst komt, het eerst maalt. Dat recht is van alle tijden, alle plaatsen. Het is hoog tijd om de plaats van de man veilig te stellen. U bent getuigen van het theatrale congres: Ballen. Aansluitend zal het semi akoestische Stonesduo Spider & the Fly (John Zwetsloot en Arjen de Bruijn) een optreden verzorgen.Zij brengen het repertoire van ’s werelds Greatest Rock & Roll Band terug naar de essentie met 2 gitaren en 2 stemmen. Tijdens het optreden worden megahits als Satisfaction en Honky Tonk Women afgewisseld met minder bekende pareltjes en bluesnummers van de afgelopen 5 decennia.

Zaterdag 10 augustus, Kassa open 20.00 uur. Aanvang voorstelling 20.30 uur. Kijk voor meer info op www.oltn.nl of volg het Openluchttheater Nispen op Facebook.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief