Afbeelding

BeNe Ladies Tour officieel gestart in Essen

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - De top van het vrouwenwielrennen is vrijdagmiddag stipt om 13.30 uur vertrokken vanaf het Heuvelplein in Essen. Het startschot werd gegeven door ex-wielrenster en Belgisch kampioene Maria Herrijgers uit Essen. Na twee rondjes door het dorp, vertrekken de vrouwen in de richting van Huijbergen.

Via de Oesterdam en de gemeenten Tholen en Bergen op Zoom komen de renners in Wouw terecht. Van daaruit gaan ze in de richting van Designer Outlet Roosendaal, maar bij de Vroenhoutseweg gaan de wielrensters linksaf voor een stukje van ongeveer twintig kilometer door Steenbergen om vervolgens weer uit te komen in Wouw. Uiteindelijk komen de vrouwen tussen 16.30 en 17.00 uur aan bij Designer Outlet Roosendaal.

Het is voor zowel de gemeente Essen,als voor Roosendaal de eerste keer dat de BeNe Ladies Tour door de gemeente trekt. De internationale meerdaagse wielerronde ging donderdag al van start met een proloog in Utrecht. Na de rit in Essen-Roosendaal gaan de deelnemers nog op zaterdag naar Sluis en Watervliet en op zondag is de finish in Zelzate. Op de deelnemerslijst prijken een paar bijzondere namen, zoals onder andere Puck Moonen. "Het deelnemersveld van deze zesde editie is ongezien sterk", aldus de organisatie.

"De snelste vrouwen van de wereld komen aan de start met Kirsten Wild, Jolien D'hoore, Amy Pieters, Roxanne Fournier, Christina Siggaard, Thi That Nguyen en uiteraard kunnen we niet voorbij aan Lorena Wiebes die recent nog goud behaalde op de Europese Spelen en zich zaterdag kroonde tot Nederlandse kampioene." Met Lisa Brennauer verschijnt er ook een wereldkampioene tijdrijden aan de start. "Samen met andere specialisten in het hardrijden waaronder Lisa Klein en Ann-Sophie Duyck kan de strijd voor het eindklassement alle kanten uit." Na de proloog van gisteren staat de Duitse Lisa Klein in ieder geval bovenaan in het Algemeen klassement, in principe gevolgd door Ellen van Dijk en Amy Pieters. Van Dijk verscheen echter vandaag niet aan de start in verband met ziekte.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief