Plaatselijke favoriet bij de 50+, Raphael Gabriels uit Roosendaal, rijdt op de foto in derde positie.
Plaatselijke favoriet bij de 50+, Raphael Gabriels uit Roosendaal, rijdt op de foto in derde positie. Foto: fotograaf BWF

Wethouder René van Ginderen lost startschot voor Ronde van Borteldonk.

Algemeen

ROOSENDAAL - De eerste ronde van Borteldonk, in het buitengebied tussen Roosendaal en Nispen, wordt op 1 september verreden. Wethouder René van Ginderen lost het startschot bij de categorie 50+. De wielerzomer gaat wat hem en de organisatie betreft gewoon door met deze prachtige wielerkoers in Borteldonk.

Onder de vlag van de Brabantse Wieler Federatie (BWF) komen er op zondag 1 september namelijk drie categorieën renners aan de start. De eerste categorie bestaat uit renners 50+ . Zij starten om 10:30 uur voor hun wedstrijd over 50 kilometer. Op het parcours van 4,4 kilometer gaan de plaatselijke favorieten Raphael Gabriels, Kees Raats, Eric Nagtzaam, John van Rijsbergen, Ronald van Broekhoven en Bas van Rijthoven de strijd aan met gekende winnaars zoals Kees van de Sande, Niky Deijkers (beiden uit Sint Willebrord) en Johan Pemen uit Rijsbergen.

De tweede categorie, renners 50-, vertrekt om 12:00 uur en ook hun wedstrijd gaat over 50 km. Bij deze categorie maken vooral de sterke renners uit België, zoals Yannick Sprangers uit Brecht en Bjorn Tsoi uit Kapelle de dienst uit. Mogelijk dat renners als Jason Nieuwkerk en Ralph Luijsterburg uit Roosendaal in een thuiswedstrijd kunnen verrassen.

Als derde en laatste categorie vertrekken de amateurs om 13:30 uur voor hun wedstrijd over 60 km. Bij de amateurs komen maar weinig plaatselijke favorieten aan de start, maar met Jurgen Verbocht staat er wel een potentiële winnaar aan het vertrek. Hij kan daarbij stevige concurrentie verwachten van Joachim Raeymaekers uit Essen, die dit jaar al vele korte prijzen heeft gereden.

Voor de wielerliefhebbers, die naar deze gratis wielerronde willen komen kijken, is het van belang te weten dat de start en finish gelegen is aan de Zonnelandsestraat ter hoogte van Hoeve Zonneland. Parkeren van auto’s en fietsen is mogelijk aan de rand van het parcours bij de nieuwe woonvoorziening voor arbeidsmigranten van Pollux (locatie voormalig Parkhotel Zonneland aan de Oude Turfvaartsestraat). De parkeergelegenheid is bereikbaar via ’t Zijl komend vanaf de rotonde bij Nispen. Op deze manier houden we het parcours, voor de veiligheid van de renners en bezoekers, verkeersvrij. Meer informatie kunt u vinden op de website van de organisatie (www.sportfrinten.nl).



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief