vlnr: Ivan Cappaert, Peter Hopstaken, Johan Theuns, Cees Roeken en Rinus van Oorschot.
vlnr: Ivan Cappaert, Peter Hopstaken, Johan Theuns, Cees Roeken en Rinus van Oorschot.

Ivan Cappaert met overmacht biljart regio-kampioen

Sport en vereniging

WOUW/NISPEN- Traditiegetrouw strijden in de voorafgaande week van de start van de competitie de clubkampioenen om de regio-titel. Het bereiken van deze afvaardiging is al een strijd op zich en de beloning is deze deelname!

Dat het machtsvertoon zo groot zou zijn had echter niemand verwacht. Het werd op zijn zachts gezegd een, ik kwam, ik zag en ik overwon. De latere kampioen gaf niets kado en de een na de ander ondervond de suppioriteit van deze biljarter. Het werd een ware triomftocht.

Uitslagen
Op de 5e plaats eindigde uiteindelijk thuisspeler Rinus van Oorschot (HeMo) die al in zijn 1e partij zijn aspiraties in de prullenbak kon gooien door een vernietigende uithaal van de latere kampioen. Deze dreun werkte nog lang door want Peter Hopstaken en Johan Theuns profiteerden optimaal en drukten hem nog dieper in de put. Alleen zijn laatste optreden bracht hem alsnog die ene zege met nog bijna de hoogste serie van het toernooi. De 4e stek werd ingenomen door Cees Roeken (Leonardushof). De verwachtingen waren hooggespannen maar de werkelijkheid pakte totaal anders uit. Het werd een geruisloos toernooi voor Cees want geen enkele zege werd hem gegund. Tegen Peter Hopstaken struikelde hij kort voor de finish. Op een fraaie 3e plaats eindigde Johan Theuns (W-Plantage). Alleen tegen de latere kampioen werd het een debacle (maar ja, wie niet?). De overige wedstrijden trok hij keurig naar zich toe zodat hij terug kan kijken op een zeer geslaagd debuut. Op een 2e plaats vinden we Peter Hopstaken (OG-Wouw) terug. Gestart met nipt verlies tegen Johan Theuns maar daarna winst op Cees en Rinus brachten hem in een riante positie en uitzicht op de titel. Ja, en toen? Ook Peter bleek niet opgewassen tegen de dadendrang van Ivan. Peter kan toch terugkijken op een prima deelname. Dan rest er nog 1 plaats. En die werd wel zeer overtuigend geclaimd door Ivan Cappaert (Nisipa). Hij duldde geen enkele andere finalist in zijn buurt en de een na de ander werd aan de zegekar gebonden. Met een formidabel gemiddelde beeindigde hij het toernooi met daarbij ook nog de gedeelde hoogste serie (9). Na de winst in de competitie was dit de slagroom op de taart met deze individuele titel. Onder luid applaus mocht Ivan de wisselbeker in ontvangst nemen. Rest nog te vermelden dat de prima organisatie in handen was van biljartvereniging HeMo. En dan, op naar de start van de competitie!

Eindstand: 1. Ivan Cappaert 44pnt 2,024gemm; 2. Peter Hopstaken 37,7pnt 0,663gemm; 3. Johan Theuns 35,68pnt 0,581gemm; 4. Cees Roeken 25,66pnt 0,802gemm; 5. Rinus van Oorschot 24,63pnt 0,678gemm.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief