Afbeelding

'We zijn een Colfamilie binnen de Colsensationfamilie'

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - De 44-jarige Ivo Kraus uit Roosendaal heeft de Mont Ventoux al beklommen met bijna zijn hele familie. Ouders, schoonouders, zussen, broers, kennissen en ga zo maar door. Dit jaar doet hij voor de vijfde keer mee, samen met zijn vrouw Femke die inmiddels voor de derde keer meedoet én met zijn elfjarige zoon Jelle die inmiddels ook besmet is met het ColSensationvirus.

Ivo probeert ieder jaar toch weer wat anders te doen. Niet alleen de samenstelling van het team verandert dan ook ieder jaar, maar ook zijn sportieve uitdaging is steeds weer anders. "Ik ben één keer de berg opgegaan, maar ook twee keer én drie keer." Dit jaar wil Ivo zowel fietsend de berg beklimmen als een keer lopend. "En Femke en Jelle gaan sowieso lopen."

Even doorzetten
Voor de elfjarige Jelle is dit de eerste keer dat hij meegaat als deelnemer. "Een paar jaar geleden ging hij al mee als supporter." Hoewel hij weet dat het behoorlijk zwaar kan zijn, kijkt Jelle toch al uit naar het ColSensationweekend. "Ik ben er helemaal klaar voor." Als voorbereiding zijn ze met het gezin al verschillende keren in de auto gesprongen om een aantal bergjes te beklimmen. "Ik hoor van mensen dat het soms zwaar is en soms meevalt. Maar, als het zwaar is, dan moet je gewoon even doorzetten", vertelt de stoere elfjarige.

Betrokkenheid
Vader Ivo is dan ook beretrots op zijn zoon. "Je kan van alles leren op school, maar maatschappelijke betrokkenheid leer je alleen door mee te doen aan dit soort evenementen. Jelle weet dat het leven niet alleen een lolletje is, maar hij leert hiermee ook dat je er soms wel een lolletje van kan maken." Voor de familieKraus is het niet meer dan logisch om mee te doen aan de ColSensation. "Net als alle anderen zijn ook wij in aanraking gekomen met de ziekte kanker. Zowel bij Femke's kant van de familie, als bij mijn kant", vertelt Ivo. "Er zijn mensen overleden en door geld in te zamelen hopen we dat kanker ooit een chronische ziekte wordt. Als wij daar één dag voor af moeten zien, dan is dat een peulenschil in vergelijking met wat zij meemaken."

Achtbaan van emoties
Toch wordt het volgens Ivo ook mooi om samen met zijn gezin mee te doen aan de ColSensation. "Dit jaar draait het echt om ons drieën. Het is een geweldig evenement en je kan nog zoveel foto's laten zien, maar uiteindelijk moet je het echt meemaken. Het is een achtbaan van emoties. Het ene moment sta je te huilen, dan weer te lachen en daarna ben je weer boos. Maar we doen het allemaal samen en iedereen heeft begrip voor elkaar. Dat maakt dit zo'n geweldig evenement."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief