Afbeelding
Foto: Vatenfall Solar Team

Roosendaalse Joost (23) sleept tweede positie binnen tijdens World Solar Challenge

Door: Bregje Kop Algemeen

ROOSENDAAL - Joost Reniers (23) uit Roosendaal heeft samen met het Vattenfall Solar Team de tweede positie op een zinderend hete, eerste racedag van de Bridgestone World Solar Challenge weten te pakken. Gisteren nog reed het team de kwalificatie en eindigde op de achtste plaats. 

"We hadden al vrij snel een klein technisch probleem. De connector van een zonnepaneel was losgeschoten, maar gelukkig konden we snel onze weg vervolgen", aldus Joost. Tom Salden (23) vertrok als eerste coureur van het Vattenfall Solar Team even na 8.30 uur lokale tijd. Tom: "De omstandigheden waren heel pittig. Het was, met 50 graden Celsius, zinderend heet in de cabine van de NunaX. Ik kwam kletsnat aan op de controlestop." Tijdens de wedstrijd met de zonneauto's is er geen afgezet parcours. De coureurs hebben dus te maken met het reguliere verkeer. 

Prestatie

Het Vattenfall Solar team mocht zondag starten op de achtste positie. "Wij zijn heel tevreden met hoe de dag is verlopen. Om van de achtste positie in één racedag naar de tweede positie te rijden is gewoon een hele knappe prestatie van de coureurs. We hebben vandaag in totaal 633 kilometer gereden, een mooie eerste klap!", zegt teamcaptain Maud Diepeveen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief