Afbeelding
Foto: Jorrit Lousberg

Vattenfall Solar Team nadert koploper tot op 2 minuten in zonnerace

Door: Peter Houtepen Algemeen

ROOSENDAAL - Het Vattenfall Solar Team met de 23-jarige Joost Reniers uit Roosendaal heeft op de derde dag van het WK zonneracen in Australië vol de aanval ingezet op koploper Solar Team Twente. Waar het gat tussen de koploper en het Vattenfall Solar Team maandag nog 21 minuten was, is dit dinsdag teruggebracht tot 2 minuten.

Dinsdag was er genoeg zon waardoor de accu continu opgeladen werd. Hierdoor kon de auto lang rond de 100 kilometer per uur blijven rijden. De koploper is nu dan ook nog maar op neuslengte afstand. Joost Reniers: "Het is echt heel spannend. We zien de koploper rijden. Maar juist nu moeten we proberen om rustig te blijven. Woensdag wordt een hele belangrijke dag."

De zonneauto's hebben de Northern Territory verlaten en rijden nu in het steeds kaler wordende Zuid-Australië. Dit betekent meer wind en dus moet woensdag een tweede geheime wapen van het Vattenfall Solar Team zijn waarde gaan bewijzen. De auto is namelijk zo ontworpen dat het kan zeilen op de wind. De zonneauto's hebben nu 2.100 van de 3.000 kilometer tussen Darwin en Adelaide afgelegd.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief