Afbeelding
Foto: Jorrit Lousberg

Joost Reniers uit Roosendaal pakt met Vattenfall Solar Team de leiding op WK zonneracen

Door: Peter Houtepen Algemeen

ROOSENDAAL - Het Vattenfall Solar Team met Joost Reniers (23) uit Roosendaal heeft woensdag op de vierde dag van het WK zonneracen in Australië de leiding genomen.

Dat gebeurde mede omdat door de snoeiharde wind net na de start de koploper van dat moment, Solar Team Twente, van de weg raakte. De coureur van Twente bleef ongedeerd, maar hun zonnewagen bleek zwaar beschadigd. Joost Reniers vertelt: "Niet alleen tijdens de race was er veel wind, ook vannacht hadden we last van een zand- en onweersstorm." 

Met windsnelheden van soms wel zeventig kilometer per uur was het flink aanpoten voor de coureurs van de verschillende teams. De zonneauto's zijn immers lichtgewicht ontworpen om hoge snelheden te kunnen bereiken in de outback van Australië. Dinsdag al maakte het Vattenfall Solar Team een flinke opmars door het gat met koploper Solar Team Twente zo goed als dicht te rijden. Van de oorspronkelijke 21 minuten afstand bleven er nog maar twee minuten over. Het team keek vanochtend bij de start dan ook uit naar het duel met Twente, maar dat werd een anti-climax. Maud Diepeveen, teamleider: "We waren Twente al op een neuslengte genaderd. Je hoopt op een mooie strijd en op een fantastische inhaalmanoeuvre. Dan is het jammer dat de tweestrijd op deze manier eindigt. Maar laten we vooral niet vergeten hoe zuur het is voor de Twentenaren."

In de tussentijd is het nu het Belgische Agoria Solar Team die het probeert het Vattenfall Solar Team moeilijk te maken. De Belgen zijn genaderd tot op zevenenhalve minuut van de nieuwe koploper.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief