Dick Spijker is de oprichter van de Roosendaalse 50PLUS-partij
Dick Spijker is de oprichter van de Roosendaalse 50PLUS-partij

Roosendaal krijgt lokale afdeling van 50PLUS-partij

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - De zestigjarige Dick Spijker uit Roosendaal wil een lokale afdeling van de 50PLUS-partij oprichten in Roosendaal. De volgende gemeenteraadsverkiezingen zijn pas in 2022, maar de komende 2,5 jaar wil Spijker gebruiken om de partij goed op de kaart te zetten.

Dick Spijker is geen onbekende in de lokale politiek. Eerder was hij al eens lid van de lokale PvdA-fractie. "Dat heb ik zo'n vijf jaar gedaan", vertelt hij. Inmiddels is hij al zo'n drie tot vier jaar lid van de 50PLUS-partij. "Daar ben ik voorzitter van de financiële commissie", legt hij uit. Daarnaast houdt hij zich bezig met het berekenen of een lokale afdeling een kans van slagen heeft. "Daarbij baseren we ons onder andere op de uitslagen van de Provinciale Staten en de Europese verkiezingen."

Een doorberekening laat volgens Dick zien dat er in Roosendaal potentie is voor zo'n twee tot drie zetels in de gemeenteraad. "Maar op dit moment zijn we vooral bezig met het opzetten van de partij." Daarbij focust Spijker zich niet alleen op ouderen, maar óók op jongeren. "Op dit moment bestaat de kerngroep uit drie mannen, maar we willen er graag nog een dame bij hebben en jongeren. Het moet geen oude mannenclub worden." Met een groep van ongeveer tien mensen wil Spijker de komende 2,5 jaar aan de slag. "Belangrijke speerpunten worden voor ons de fietspaden, meer blauw op straat en de bereikbaarheid van het nieuwe ziekenhuis." Aanmelden of meer informatie? Mail dan naar dick.spijker@50pluspartij.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief