Afbeelding
Foto: fotograaf THOR

THOR en Natuurmonumenten organiseren Landgoedloop

Algemeen

ROOSENDAAL - Doornroosje; een sprookje komt tot leven. Een prinsesje, een prins, een soldaat, drie goede feeën en een kok. Dat zijn de belangrijkste figuren die zondag 10 november het sprookje van Doornroosje spelen in het schitterende bos van Visdonk. Ze doen dit op een interactieve manier met de deelnemers. Zij betrekken de kinderen dus zoveel mogelijk bij het verhaal.

Elk sprookjesfiguur geeft een opdracht en als die goed wordt uitgevoerd dan heeft de deelnemer een stempel/paraaf verdiend. Ieder kind krijgt daarom een antwoordblad mee met daarop de nummers van de opdrachten en ruimte voor de antwoorden. Behalve dat het een erg leerzame middag is, is het vooral erg leuk en een heel klein beetje spannend voor zowel kinderen als hun ouders, opa’s en oma’s.

De dag begint met een mooie trail over 7, 10 en 15 km dwars door het landgoed Visdonk, het Rozenven en de Nederheide. Wandelaars starten even later en kunnen kiezen uit drie wandelafstanden; 6, 10 en 15 km. Ook prima te doen voor liefhebbers van Nordic Walking. Op de 10 en 15 km is een rustpost ingelast in een originele Vlaamse schuur uit 1752 welke nog een goed beeld geeft van het boerenbedrijf uit die tijd. Alles start vanuit en komt weer terug in het Thorhonk. Starttijden en andere informatie kun je vinden op de website. Mis dit niet en schrijf je snel in. Website: www.landgoedloop.nl [l]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief