Afbeelding

Jan Brokken geeft literaire lezing in Roosendaal

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Schrijver Jan Brokken is op donderdag 7 november te gast bij literair genootschap De Witte Roos in de bibliotheek VANnU. De avond begint om 20.00 uur.

Jan Brokken (1949) is schrijver van romans, reisverhalen en literaire non-fictie. Hij debuteerde met De provincie en schreef onder andere Mata Hari – de ware en de legende, De regenvogel, De blinde passagiers, De droevige kampioen, Mijn kleine waanzin, Waarom elf Antillianen knielden voor het hart van Chopin en In het huis van de dichter. Veel van zijn romans zijn in diverse talen vertaald en verfilmd.

Als schrijver heeft hij internationale faam verworven – The New York Times prees Jungle Rudy als een meesterwerk van verhalende non-fictie. Met Baltische zielen schreef hij een baanbrekend en grensverleggend boek, met De Vergelding bereikte hij een breed en groot publiek. Met De Kozakkentuin en De gloed van Sint Petersburg bewijst hij zich opnieuw als een verteller van formaat. Begin oktober is zijn nieuwe boek De rechtvaardigen verschenen.

Entree is 10 euro, vrienden van De Witte Roos betalen vijf euro en scholieren mogen gratis naar binnen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief