Afbeelding
Foto: Saver

Afvalkalender Saver voortaan digitaal

Algemeen

ROOSENDAAL - De afvalinzamelaar Saver verstuurt vanaf 2020 niet meer standaard een papieren afvalkalender naar alle huishoudens in het verzorgingsgebied. Inwoners kunnen de informatie steeds beter vinden via de website van Saver of de ‘Afvalwijzer app’ voor de mobiele telefoon of tablet. Voor wie dat niet wil of kan, blijft er op aanvraag een papieren versie van de ophaaldata beschikbaar. Deze moeten de inwoners dan wel zelf telefonisch of via mail bij Saver aanvragen.

Digitaal kunnen we beter inspelen op de afvalvragen en als er iets wijzigt in de ophaaltijd of -datum, kunnen we dat direct melden via een bericht dat u via de Afvalwijzer app binnenkrijgt. Daarnaast besparen we zo ook papier, wat weer goed is voor het milieu.

Briefkaart
Alle inwoners van de Savergemeenten (Bergen op Zoom, Woensdrecht, Roosendaal en Halderberge) ontvangen tussen 5 november en 1 december een briefkaart in de bus met de mededeling dat de standaard papieren informatie alleen nog op aanvraag is.
Er zijn verschillende structurele redenen om gedurende het jaar routes te wijzigen. Een voorbeeld daarvan is de beleidswijziging in de gemeente Roosendaal om in 2020 eens in de vier weken het restafval op te laten halen. Maar ook incidentele redenen zoals weersomstandigheden kunnen aanleiding zijn om routetijden of routes te wijzigen.

Altijd op tijd aan de bak
Saver stimuleert deze digitale weg. De afgelopen maanden is de Afvalwijzer app al 10.000 keer extra gedownload. Met de app kunnen gebruikers de ophaaldagen van de containers checken zodat deze op tijd buiten staan. Met de slogan ‘Altijd op tijd aan de bak’ wordt het downloaden van de app de komende tijd nog meer onder de aandacht gebracht. Daarnaast zijn we bezig met een vertaling van de app in het Engels, zodat ook anderstaligen beter bereikt worden. Via de Saver website kunnen inwoners eenvoudig het afvalschema downloaden of uitprinten.
Voor inwoners die toch liever een papieren versie van hun ophaalservice willen. Deze kan bij Saver telefonisch via 0165-597 777 of via het e-mailadres info@saver.nl worden aangevraagd. Saver stuurt dan kosteloos een overzicht toe, dat wel ieder jaar opnieuw moet worden aangevraagd.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief