Marie José en Ellemiek. FOTO A. DE LEEUW
Marie José en Ellemiek. FOTO A. DE LEEUW Foto: A. de Leeuw

Unieke expositie van twee vrouwen

Algemeen

ROOSENDAAL - Kunstschilder Marie-José de Leeuw-Borst en Sieradenmaker Ellemiek de Haas, waren op de middelbare school hartsvriendinnen. Na tientallen jaren hebben zij elkaar weer ontmoet en al heel snel besloten om samen een expositie te houden. Nu is het dan zover!

Kleur is hun gezamenlijke interesse. MJ maakt ‘warme’ kleurrijke, ‘zachte’, sfeervolle schilderijen; als mensen er blij van worden is haar missie geslaagd. Manlief zorgt voor de finishing touch, het inlijsten. Marie-José werkt graag met olieverf, maar óók met acryl, gemengde technieken.. Ze houdt van afwisseling, diverse stijlen, als het ‘van binnen’ maar goed voelt. Info www.mijnrodedraad.nl
Ellemiek was al op heel jonge leeftijd creatief in de weer met lapjes en kraaltjes. Van oorbellen is ze groot fan en ze besloot ze zélf te maken, perfect passend bij haar eigen kleding. Ze gebruikt edelstenen, seedbeads (micro kraaltjes), onderdelen van vintage sieraden etc. De onderdelen worden met de technieken Soutache Embroidery en Beadwork Emboidery tot unieke oorbellen vervaardigd. Reizen en natuur zijn voor Ellemiek grote inspiratiebronnen. Zij geeft vrouwen graag het gevoel, dat zij uniek en bijzonder zijn door het dragen van haar oorbellen kunnen zij hun persoonlijke karakter en outfit onderstrepen. Info www.elleselegantearrings.nl

Atelier weekend
U bent van harte welkom op zaterdag 16 en zondag 17 november in de Sweelincklaan 27 te Roosendaal. Beide dagen van 11.00 tot 16.30 uur. MJ stelt haar hele benedenverdieping open deze twee dagen, zodat men de kunst hierdoor ín het interieur nóg beter kan ervaren.
Tijdens dit Landelijk Atelier Weekend is het atelier ‘Natuurlijke Ruimte’ van Marion Naber-Kemper óók geopend aan de Ravenhoflaan 21 te Roosendaal (Wijk de Landerije) Zij exposeert hier met Isabelle Hoppenbrouwers. Hier te zien zijn schilderkunst, van abstract tot figuratief en gedichten.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief