Afbeelding

Politiek vraagt aandacht voor Passerelle

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Verschillende politieke partijen hebben in het verleden al vragen gesteld over de Passerelle in Roosendaal. De glazen panelen worden regelmatig vernield, de lift is beklad en bevuild en volgens de partijen wordt er op en rondom de brug gehandeld in drugs. 

"Wij zijn van mening dat de Passerelle om die redenen op dit moment een veiligheidsprobleem is binnen onze gemeente", stellen het CDA en de VLP nu in nieuwe vragen aan het college. "Bovendien heeft deze gang van zaken een negatieve uitstraling op de omgeving. Dit beeldbepalende bouwwerk zou de omgeving echter juist aantrekkelijker moeten maken!"

Met de komst van burgemeester Han van Midden is er echter een nieuwe portefeuillehouder 'Veiligheid' in het college. De twee partijen willen dan ook weten hoe hij denkt over de Passerelle. "In december 2018 heeft het college de raad geïnformeerd dat de kosten voor het herstellen van de Passerelle tot dan toe ongeveer 100.000 euro bedroegen. Hoeveel meerkosten zijn er sindsdien ontstaan, uitgaande van de veronderstelling dat de Passerelle binnenkort opnieuw hersteld zal moeten worden, en zijn deze kosten te verhalen?", willen de partijen weten.

Daarnaast willen ze ook weten wat de nieuwe burgemeester op korte termijn gaan doen om de problemen rondom de Passerelle op te lossen. "En bent u alsnog bereid om daarbij in te zetten op cameratoezicht?"



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief