Sterren-lampionnenoptocht.
Sterren-lampionnenoptocht. Foto: F.Flits

11e van de 11e viering in Puitelaand

Algemeen

HEERLE - Zaterdag 9 november ging in Puitelaand (Heerle) het carnavals seizoen van start, met de 11e van de 11e viering.

Net als vorige jaren werden er eerst door de kinderen een lampion geknutseld op de basis school. Met het motto ‘Ut staot in de sterre’ waren er prachtige creaties gemaakt. 45 Puitjes knutselden er op los. Al dat harde werken werd beloond met friet, van die-3.

Toen was het wachten op de priens en zijn gevolg. Door een heuse sterrenscoop konden we zien dat er een sterren regen plaats vond boven Heerle en er daarom groene sterren naar beneden vielen. Nar Cobus kwam als eerste met zijn space scooter aangereden, helemaal bedolven met groene sterren.

Snel volgde Puitepliessie de Kwaekert, Fientje Flits en als lest best; Priens Ruben d’n Eerste.

Allemaal bedolven onder de groene sterren. Samen met de kinderen, ouders, carnavalsband: Puitegewoon en belangstellende werd het een schitterende lampionnen tocht door Puitelaand.

Uiteindelijk arriveerden ze bij het Boerin met Kalf, waar traditioneel het eerste insigne werd uitgedeeld aan de priens en zijn gevolg. Ook het insigne is in de vorm van een ster. Het nieuwe puitelied werd gezongen en daarna kon er in bar de Schalm verder gefeest worden.

Insigne bij boerin met kalf.
Knutselen op school.


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief