Afbeelding
Foto: n.v.t.

Jarig St. Elisabeth schenkt Voedselbank cheque

Door: Sandra Broosus algemeen

ROOSENDAAL - Bestuurder Marieke Bouwman van St. Elisabeth overhandigde op Sinterklaasdag 5 december een cheque van 1035,- euro aan De Voedselbank.

Het geld was gedoneerd door de bezoekers van het symposium dat St. Elisabeth op 19 november organiseerde en door bewoners en medewerkers van St. Elisabeth. Het geld schonk het woonzorgcentrum omdat het jarig is. Want St. Elisabeth viert dit jaar haar 90-jarig bestaan. Met deze gift aan de Voedselbank doet zij eer aan haar naamgeefster Elisabeth van Thüringen, die zich bekommerde om de armen tijdens haar leven in de dertiende eeuw.
Voorzitter Wim van Overveld van de Voedselbank was blij met de gift. “We kunnen het geld goed gebruiken om de organisatie van de Voedselbank draaiende te houden. De Stichting heeft haar centrale magazijn in Bergen op Zoom, maar daarnaast ook uitgiftepunten in Halderberge, Steenbergen, Roosendaal, Woensdrecht en Tholen. Er werken ruim 150 vrijwilligers, die er voor zorgen dat ruim 400 arme gezinnen in West-Brabant gratis voedselpakketten krijgen. De etenswaren krijgen we, die kopen we niet. Boeren, particulieren, bedrijven, fabrieken, van alle kanten krijgen wij voedsel aangeboden.”

Maar het jarige St. Elisabeth kreeg ook een cadeau. Een auto om bewoners met een rolstoel te kunnen vervoeren. Het voertuig was een gezamenlijk geschenk van Taxibedrijf De Groen uit Roosendaal en de congregatie van Franciscanessen van Mariadal, de oprichtster van St. Elisabeth. Zr. Margriet, algemeen overste van de congregatie: “De vorige auto was aan vervanging toe. Een auto is noodzakelijk om onze bewoners te kunnen vervoeren naar bijvoorbeeld het ziekenhuis voor onderzoek.“ Directeur Ton de Groen van het taxibedrijf vertelde bij de overhandiging van de autosleutels dat zijn familiebedrijf kind aan huis is bij St. Elisabeth en eerder bij Mariadal: “Mijn vader bracht de zusters van Mariadal naar Schiphol als ze op missie gingen naar Chili.” Taxibedrijf De Groen neemt ook het onderhoud van de nieuwe auto voor zijn rekening. [l]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief