Logo internetbode.nl/roosendaal

Crèche ‘Ikke’ in Essen wil Nederlandse ouders over de grens trekken

  Bedrijvig Nieuws

ESSEN - Prijsvechters zijn er in de supermarktbranche, in de vliegwereld, en sinds 2008 ook in de kinderopvang “op de grens”. Marjolein van der Linden mikt met haar eigenhandig opgebouwde crèche in Essen vooral op ouders uit de Roosendaalse contreien.

Prijsvechter in de regionale kinderopvang “Ikke” stunt met een alles-in-1- uurtarief van €3,16 per uur voor de opvang van kinderen tot 4 jaar en dat is volgens de initiatiefneemster nog steeds “veel goedkoper” dan de gangbare tarieven bij Nederlandse kinderopvang instellingen. Natuurlijk moet men wel bedenken dat de tarieven in de Nederlandse kinderopvang inkomensafhankelijk zijn. Ouders kunnen via de belastingdienst een toeslag kinderopvang krijgen. Maar die regels zijn ook van toepassing op Nederlandse ouders die voor “Ikke” in Essen kiezen, zegt initiatiefneemsters van der Linden. Gemiddeld komt dit per ouder op minder dan de helft uit voor de kosten van de opvang in vergelijking met een Nederlandse gevestigde crèche. Initiatiefneemsters Marjolein van der Linden die in de loop van de jaren nu twee locaties in Essen vertegenwoordigd, woonde eerder in Zuid-Afrika en wist in een sloppenwijk in Kaapstad een opvang (in zeecontainers!) voor 250 kinderen op de rails te zetten. Zo groot is het bij “Ikke” niet. Maximaal 22 kinderen op de ene locatie en 47 kinderen in de andere locatie kunnen er van 7.00 tot 18.00 uur terecht, ook opvang van 6.30-18.30 uur is mogelijk. Waarbij de inzet is dat het kroost die inclusief - een warme vers bereide maaltijd, schone luiers en een fris bedje, ook educatief aan zijn trekken komt. De huiselijke sfeer en het gediplomeerde personeel zorgen dag dagelijks voor een vertrouwde omgeving waar het kind centraal staat. De prijs bij “Ikke” is dan aantrekkelijk - 2 dagen opvang aan slechts €253 per maand-, maar hoe zit het met de veiligheid en toezicht? In België houdt de inspectie Kind en Gezin crèches zoals “Ikke” in het oog. Maar initiatiefneemster van der Linden verzekerd dat alle nodige vergunningen in orde zijn om ook kwaliteitsvolle opvang in België te kunnen aanbieden. Kortom het is zeker de moeite waard om een keertje binnen te springen bij “Ikke” kinderopvang.

Ikke Kinderopvang, Nieuwstraat 11 en 17, 2910 Essen (B), Tel. +32(0)36631420 / 06-45643811, www.ikkekinderopvang.com<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1432893105124-0&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief