Logo internetbode.nl/roosendaal

’t Bloemen huis is klaar voor de lente

  Bedrijvig Nieuws

ROOSENDAAL - Sinds afgelopen woensdag is Roosendaal een bloemenzaak rijker. Het ruime pand waarin ’t Bloemen huis is gevestigd, zit in winkelcentrum de Lindenburg. Eigenaresse Petra van der Heijden heeft een duidelijk doel: zoveel mogelijk mensen te laten genieten van bloemen en planten. “Dus ook diegenen met een kleine portemonnee zullen verrast staan over de vele mogelijkheden in onze winkel”, belooft Petra.

“Toen ik 16 jaar was, wist ik al wat ik later wilde: een eigen bloemenzaak”, vertelt de gepassioneerde onderneemster. “Maar omdat ik goed kon leren, was het zogenaamd zonde om ‘slechts’ een middenstandsdiploma te behalen. Dus ging ik commerciële economie studeren. Nou, dat was pas zonde, want dat liep op niets uit. Alsnog ging ik bij een tuincentrum werken en viel alles op z’n plek. Daar haalde ik alle benodigde papieren en toen ik in 2013 een plantenzaak in Zevenbergen kon beginnen, aarzelde ik geen moment. Het kreeg de toepasselijke naam ’t Planten huis.”

Droom “Aangezien de focus in Roosendaal vooral op de bloemen ligt, hebben we de winkel ’t Bloemen huis genoemd”, legt Petra uit. “Met de opening daarvan is een tweede droom van mij in vervulling gegaan. Met bloemen kun je eindeloos combineren. Het is heerlijk om met levende materialen te werken, je kunt er al je creativiteit in kwijt. Bloemen hebben zoveel betekenissen en worden dan ook bij veel verschillende gelegenheden gegeven. Bij ons kan iedereen terecht voor losse bloemen, gemengde boeketten, arrangementen, rouwwerk en trouwboeketten.”

Laagdrempelig “Waar wij ons absoluut in onderscheiden, is de prijs. Als ik zie hoeveel er wordt gevraagd voor bijvoorbeeld een rouwboeketje, dan ben ik daar ik zelf verbaasd over”, biecht de eigenaresse op. “Dat doen wij dus anders. Al vanaf € 15 zijn passende boeketten te maken. Hierdoor krijgen de mensen de gelegenheid om een gebaar te maken dat ze anders gewoonweg niet kunnen betalen. Dat laagdrempelige vinden wij belangrijk. En mochten we iets niet hebben, dan wordt het besteld en binnen een dag afgeleverd.”

Chocolade rozen “Bloemen maken me blij, zo simpel is het”, zegt Petra stralend. “Mijn werk is iedere dag een feestje, niet op de laatste plaats omdat ik van het contact met de klanten geniet. Dat vrolijke aspect zie je terug in mijn winkel die ik met frisse en lichte kleuren heb ingericht. Ik volg de nieuwste trends en in ’t Bloemen huis vind je dan ook vaak verrassende artikelen. Zo hebben we speciaal voor Valentijnsdag chocoladerozen die we per stuk verkopen. Die zien er niet alleen fantastisch uit, maar ruiken bovendien heerlijk! En tegen Pasen staat de winkel natuurlijk vol met stemmige arrangementen die de lente uitdragen. En ik ben van plan om workshops te houden. Heerlijk, al die toekomstplannen”, lacht Petra. “Ik heb er zin in!”

Openingstijden Maandag van 13.00-18.00 uur, dinsdag t/m donderdag van 09.30-18.00 uur, vrijdag van 09.30-20.00 uur en zaterdag van 09.00-17.00 uur.

’t Bloemen huis, Lindenburg 13-15, 4707 CR Roosendaal, 06-20166172, bloemenhuislindenburg@gmail.com

BIJDRAGE ELS ROMMERS<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1432893105124-0&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief