Logo internetbode.nl/roosendaal

Cliënten komen op de eerste plaats bij 4mb For Mind and Behavior

  Bedrijvig Nieuws

ROOSENDAAL - In de Eglantier te Roosendaal is sinds twee jaar het moderne Zelfstandig Behandelcentrum 4mb For Mind and Behavior gehuisvest. Dit kleinschalig en betrokken behandelcentrum biedt met 20 academisch geschoolde en gespecialiseerde professionals, geestelijke gezondheidszorg (GGZ) op een breed terrein. Ze onderzoeken en behandelen kinderen vanaf 4 jaar, volwassenen en ook gezinnen.


Ieder mens/kind komt in zijn/haar leven in aanraking met vragen en problemen die soms te moeilijk zijn om zonder professionele hulp op te lossen. De psychologen, psychotherapeuten en orthopedagogen van 4mb vormen samen met de klinisch psycholoog en psychiater, een multidisciplinair team dat nauw samenwerkt met de huisartsen, Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG), maatschappelijk werk en scholen.

Sfeer Wie de praktijk binnenstapt voelt meteen de warme sfeer. De vrolijke appelgroene verf en warme tinten van het interieur dragen bij tot een huiselijk gevoel. “We willen een open sfeer creëren waarin mensen zich veilig voelen en waar we een goed contact met onze cliënten kunnen maken”, geeft bestuurder en klinisch psycholoog Erwin Bijlsma aan. “Dit is de kern van het succes van onze praktijk.” Dat de cliënten van 4mb dit zo ervaren is terug te vinden op Zorgkaart Nederland waar ze als meest gewaardeerde praktijk met 131 waarderingen een 8,6 scoren. Landelijk gezien behoren ze bij de vijf beste praktijken van Nederland.

Speciaal Wat maakt 4mb zo speciaal ten opzichte van de grotere GGZ-instellingen enerzijds en kleine praktijken anderzijds? “Wij werken alleen met academisch geschoolde psychologen die postuniversitaire vervolgstudies en specialisatie hebben gedaan, 10-12 jaar studie. “Maar ons onderscheid zit in de persoonlijke benadering. Cliënten komen op de 1e plaats; ze zijn geen nummer.  Wij hebben met 20 professionals zeer veel deskundigheid bij elkaar, ook voor hoogcomplexe zorg.” En een groot pluspunt van 4mb is dat ze gezinnen als totaal kunnen behandelen. “We werken sneller dan de grote instellingen en kunnen cliënten binnen twee weken na aanmelding helpen.”

Aanpak Het team van 4mb is continue in beweging, op zoek naar actieve behandelwijze om cliënten te betrekken en motiveren. “We zetten veel in op oefening”, vertelt Bijlsma. “Cliënten zitten hier niet lang in hun stoel, we zetten ze aan het werk. Bewegen is goed, zeker bij depressieve klachten waar mensen het liefst in bed kruipen onder de deken.” De praktijk heeft ook observatiekamers waar in een huiskamersetting kinderen spelen en gezinnen geobserveerd worden in hun gedrag. Kleine aanpassingen binnen rolpatronen leiden snel tot positieve wendingen. Voor gezinnen wordt hulp geboden in opvoedproblemen en ondersteuning. Kinderen worden onder andere begeleid bij leerproblemen (remedial teaching) maar ook ADHD, autisme, Dyslexie en (faal)angst problemen.  Voor kinderen en volwassen die trauma’s hebben opgelopen is er een speciaal team wat EMDR behandelingen geeft. “Als je problemen op jonge leeftijd aanpakt, pluk je later nog steeds de vruchten.” Wilt u meer weten? Kijk op de website www.4mb.nl of mail naar info@4mb.nl.  Per telefoon kan ook: 0165-769000.

4mb – De Eglantier 1b – 4707 AA Roosendaal

BIJDRAGE ELLES JANSEN<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FotoseriesDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief