Pakketbezorging zorgt voor efficiëntie en sociale cohesie

  Bedrijvig Nieuws

ROOSENDAAL - Je bestelt iets online en de pakketbezorger staat voor een gesloten deur. Op zoek naar iemand die wel thuis is belt de bezorger aan bij senioren in de wijk. Dit was het startschot voor een uitgelezen samenwerkingskans.


Eén miljoen van de 55-plussers in Nederland voelt zich eenzaam en ongeveer 200.000 zijn extreem eenzaam. TWB en ViaTim starten daarom vanaf deze week een samenwerking om op een praktische manier eenzaamheid te verminderen. “Christ-Jan Danen bestuurder TWB: ViaTim sluit aan bij waar wij als TWB ook in geloven. Ze laten letterlijk mensen het beste uit zichzelf halen door te zorgen voor meer verbinding in de wijk.” Elke dag rijden er zeven pakketbussen door de straat. Eén op de twaalf huishoudens ontvangt dagelijks een pakketje, maar in vier van de tien gevallen is de ontvanger niet thuis. TWB en ViaTim gaan mensen in de wijk met elkaar verbinden om het praktische probleem van gemiste pakketjes op te lossen. Met als doelstelling dat ouderen elke dag een sociaal contact hebben. “Michiel Nieuwkerk oprichter ViaTim: Door deze unieke samenwerking kunnen we tegelijkertijd een praktisch en sociaal probleem aanpakken...” TWB en ViaTim gaan samen op zoek naar ViaPunten, mensen die meer contact willen en op deze manier iets voor buurtgenoten willen betekenen. Door samen te zorgen voor meer verbinding in de wijk willen ze voor iedereen het dagelijkse sociale leven aangenamer en gemakkelijker maken.

TWB Thuiszorg met Aandacht, Belder 2-4, 4704 RK Roosendaal 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief