Therapeute Lotte Bos biedt behandelingen op maat
Lotte Bos pluist alles tot op de bodem uit om haar cliënten het juiste gezondheidsadvies te geven. FOTO ELS ROMMERS
Lotte Bos pluist alles tot op de bodem uit om haar cliënten het juiste gezondheidsadvies te geven. FOTO ELS ROMMERS (Foto: Els Rommers)

Therapeute Lotte Bos biedt behandelingen op maat

  Bedrijvig Nieuws

ROOSENDAAL – Heeft u ook zo'n last van darmproblemen, vermoeidheid of een slechte nachtrust? Grote kans dat u een tekort of juist een overvloed heeft aan bepaalde voedingsstoffen. "Al met kleine stapjes is er dan veel winst te boeken", zegt Lotte Bos die haar gelijknamige praktijk vorig jaar opende en ondertussen al heel wat cliënten heeft laten ervaren hoe gemakkelijk je weer lekkerder in je vel komt te zitten.


DOOR ELS ROMMERS

"Ik houd niet van diëten", valt ze met de deur in huis. "Vanuit die optiek ben ik me gaan verdiepen in orthomoleculaire therapie. Er ging een wereld voor me open. Door inname van de juiste voedingsstoffen en aanpassing van mijn leefstijl, verloor ik niet alleen gewicht, maar verdwenen ook veel van mijn vage klachten. Ik raakte zogezegd weer in balans", vertelt ze. En dat was wel eens anders, toen ze nog in het bankwezen werkte. "Door te kiezen voor dit vakgebied help ik niet alleen anderen een gezond leven te laten leiden, maar ook mezelf!"

Zwakke schakel
Lotte Bos weet alles over vitaminen, mineralen, koolhydraten, vetten, eiwitten, enzovoorts. En vooral ook over de effecten ervan als iemand daar te weinig of teveel van binnenkrijgt. "Onze lichaamsprocessen worden aangedreven door deze voedingsstoffen. Dus je moet ze wel eten en goed kunnen verteren en opnemen. In ieder van die stapjes zitten zwakke schakels waar ik, als orthomoleculair therapeute, naar op zoek ga. Om bijvoorbeeld longklachten te kunnen verhelpen kan het goed zijn dat ik eerst de darmen behandel. Aan onderdrukking van de symptomen doe ik niet, ik pak direct de oorzaak aan."

Leefstijladvies
Om die oorzaken op te sporen, vindt er eerst een uitgebreide intake plaats, eventueel aangevuld met een laboratoriumonderzoek. "Daar volgt een diagnose uit", verduidelijkt Lotte. "Vervolgens geef ik een voedings- en bewegingsadvies waar de cliënt meteen mee uit de voeten kan. Ik leg niemand iets op, dat is niet mijn stijl, maar de ervaring leert dat als de oorzaak eenmaal bekend is, men uit zichzelf gemotiveerd is om er wat aan te doen. Die klachten zijn immers vervelend genoeg. Als er veel aanpassingen nodig zijn, doen we het stap voor stap. Want ook dan is het verschil meteen voelbaar."

Gezond oud worden
"Tegenwoordig is het steeds lastiger om de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen", geeft Lotte te kennen. "Door gemanipuleerd supermarktvoedsel, leven onder hoogspanning en slechte luchtkwaliteit raken onze systemen verstoord. Supplementen kunnen tijdelijk een uitkomst bieden. Op de lange termijn moet er echter ook wat gebeuren en daar breng ik inzicht in. Orthomoleculaire therapie is overigens pure wetenschap en is bedoeld als aanvulling op een huisartsbezoek. Door het lichaam zelf aan het werk te zetten met stoffen die het herkent, is het een natuurlijk helingsproces waar men al snel de vruchten van plukt. Gezond oud worden, willen we toch allemaal?"

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
Vacatures

Schoonmaker m/v

Almkerk

Lieve OPPAS gezocht

Zundert

Medewerker

Zevenbergen

Partime medewerkers

Almkerk

Bezorger Altena Nieuws

Hank, Wijk en Aalburg, Nieuwendijk, Werkendam