Het pand waarin G&C de Bot is gevestigd ademt de bedrijfscultuur uit: sfeervol en karakteristiek. FOTO ELS ROMMERS
Het pand waarin G&C de Bot is gevestigd ademt de bedrijfscultuur uit: sfeervol en karakteristiek. FOTO ELS ROMMERS (Foto: Els Rommers)

G&C de Bot Logistics meer dan een eeuw in beweging

  Bedrijvig Nieuws

ROOSENDAAL – In het jaar dat Roosendaal 750 jaar bestaat, viert G&C de Bot Logistics haar 115de verjaardag. Dit verraadt meteen het sterke karakter van deze familieonderneming. G&C de Bot staat voor continuïteit, doorzettingsvermogen, vakkennis en pure ambacht in een modern jasje gestoken. Een bedrijf dat met hart en ziel geleid wordt door mensen met transport in hun DNA.


Hoewel beiden afkomstig zijn uit de transportwereld, was het puur toeval dat Cindy en Gijs de Bot elkaar heel wat jaren geleden ontmoetten. Niet alleen privé bleken ze het goed te kunnen vinden, ook zakelijk vormen de twee echtelieden inmiddels een ijzersterk team. "Cindy beweegt zich vooral achter de schermen maar is stiekem de stuwende kracht achter G&C de Bot", geeft Gijs te kennen. "Dankzij haar kan ik me vooral op het commerciële en operationele deel richten. We vullen elkaar naadloos aan."

Ontzorgen
Samen met vader Peter die na zijn pensioen nog graag een handje toesteekt, vormen zij een geolied team. Gijs, vernoemd naar zijn overgrootvader die de onderneming in 1903 oprichtte, heeft, sinds hij het stokje van zijn vader overnam, de nodige veranderingen doorgevoerd. "Eigen wagens hebben we niet meer", verduidelijkt hij. "We noemen onszelf transportmakelaars. Oftewel: we regelen alles op logistiek vlak, wereldwijd, te land, ter zee en in de lucht! Onze klanten zijn vooral MKB'ers die niet de tijd, ruimte of middelen hebben om zelf het logistieke traject uit te zetten en te begeleiden. Daarin zijn wij juist gespecialiseerd. Door ons brede netwerk, onze goede reputatie, betrouwbare partners en generaties lange ervaring, ontzorgen wij onze opdrachtgevers van A tot Z. Onze slogan is dan ook: wie tot tien kan tellen, kan G&C de Bot bellen."

Flexibiliteit
"Kleinschaligheid is één van onze grootste krachten", legt Cindy uit. "Een klein team betekent korte communicatielijnen en een enorme flexibiliteit. We kunnen bliksemsnel schakelen. Letterlijk en figuurlijk gaan we heel ver om onze opdrachten vlekkeloos te laten verlopen." Daar springt Gijs graag op in. "Zo komt het regelmatig voor dat we 's nachts onze klanten updates geven in verband met het tijdsverschil. Die extra service wordt zeer gewaardeerd. Ook worden we geroemd om onze vakkennis. Natuurlijk zijn we met onze tijd meegegaan en zetten we moderne technologieën in om onze diensten te verbeteren, maar dit gaat niet ten koste van het persoonlijke contact."

Wij spreken onze talen
"Bij het goed regelen van transport komt veel meer kijken dan men denkt. Zo moet je je overal verstaanbaar kunnen maken. Samen spreken we vloeiend Italiaans, Spaans, Duits, Engels en Frans. Daarnaast is het noodzakelijk dat je de wetgeving en de cultuur van het import- of exportland begrijpt. Anders loop je aan een dood paard te trekken. Als we ons werk goed doen, merken mensen weinig van ons vak", zijn Cindy en Gijs het met elkaar eens. "Ondertussen zorgen we er wel voor dat alle bestelde goederen netjes op tijd en tiptop in orde afgeleverd worden. Uitdagingen gaan we graag aan. Naast speciaal transport wordt tegenwoordig steeds meer per trein vervoerd. Ook daarin zijn we gespecialiseerd."

Doen wat we zeggen
Het sterke karakter van de onderneming komt ook tot uiting in het bedrijfspand dat op de Kaai is gevestigd. "Als fiere Kaaiman en Kaaivrouw en gedreven ondernemers vinden wij het geweldig dat onze prachtige gevel mede het straatbeeld van de Kade bepaalt. Leuk detail is dat mijn vader een aantal panden verderop is geboren en getogen", vertelt Gijs. "Ook zijn we er trots op dat we samen zo'n prachtig familiebedrijf runnen met een indrukwekkende geschiedenis die gestoeld is op de principes kwaliteit leveren en doen wat we beloven. En op die weg gaan we verder!"

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESVacatures

Laboratorium assistent

Middelharnis

Elektromonteur industrie m/v

Groot-Ammers, Moerdijk en de Botlek

Allround medewerker

Moerdijk

Vakantiehulp

Zeeland

Calculator

Breda

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief