Jos Bergmans en Willem Waasdorp in de hoofdvestiging van OrthoMedic in Roosendaal, waar ook de Arbodienst OrthoMedic Verzuim en Re-integratie is gevestigd. FOTO: RENÉ BRUIJNINCX
Jos Bergmans en Willem Waasdorp in de hoofdvestiging van OrthoMedic in Roosendaal, waar ook de Arbodienst OrthoMedic Verzuim en Re-integratie is gevestigd. FOTO: RENÉ BRUIJNINCX (Foto: Rene Bruininckx)

Arbodienst OrthoMedic komt met 'De Bedrijvenpoli'

  Bedrijvig Nieuws

ROOSENDAAL – Iedereen heeft het wel eens meegemaakt. Druk aan het werk en ineens meldt iemand zich ziek. Vervelend voor zowel werknemer- als werkgever. Vervanging van werknemer en de extra werkbelasting van personeel leiden niet zelden tot behoorlijke kosten. Zeker met de nieuwe arbo regels sinds juli 2017.


DOOR RENÉ BRUIJNINCX

Jos Bergmans en Willem Waasdorp van Arbodienst OrthoMedic hebben dat proces uit en te na besproken en bestudeerd en een snelle en simpele oplossing bedacht om kosten te besparen. Door zowel de werkgever en de zieke werknemer op vlotte en adequate wijze te helpen en begeleiden, levert dat voor beide partijen een goede oplossing.

Oorzaak
"Een werknemer die zich bij de werkgever ziek meldt, wacht vervolgens de oproep van een arbo-arts af", neemt Jos Bergmans een voorschot op de vanzelfsprekende situatie die alle partijen daarbij innemen. "Die vanzelfsprekendheid is misschien wel een van de belangrijkste factoren waardoor de zorg niet alleen duur is maar vaak ook demotiverend werkt. Als je thuis moet wachten totdat je opgeroepen wordt, bestendigt dat vaak de positie die je als zieke werknemer inneemt". Willem Waasdorp vult hem daarin aan: "Met name door die wachttijd voelt een werknemer zich langzaam maar zeker in een slachtofferrol glijden. Het contact met het bedrijf is weg, de dagelijkse structuur verdwijnt en de situatie van de werknemer wordt er niet rooskleuriger op".

Praktijk
OrthoMedic heeft de afgelopen jaren nadrukkelijk naar het hele proces gekeken en kwam tot een even heldere als simpele conclusie: "Wil je het verzuim niet onnodig duur maken, de kansen voor de werknemer op terugkeer naar werk vergroten en ook de werkgever kritisch mee laten denken, dan is een andere aanpak noodzakelijk". Die aanpak is in feite het samenbrengen van een aantal specialismen, waardoor er snel geschakeld en gehandeld kan worden. Jos Bergmans: "binnen onze full-service organisatie behandelen we al jaren mensen die geholpen moeten worden met klachten van het bewegingsapparaat en of de psyche. Belangrijkste nadeel van de gewone werkwijze van Arbo-diensten is dat heel veel mensen al een hele tijd wachten voordat er actie op wordt ondernomen. En daar hebben we sinds april een uniek concept voor ontwikkeld".

Concept
"Doordat we een eigen Arbodienst zijn gestart en alle mogelijke disciplines in huis hebben, kunnen we op de eerste plaats veel tijd winnen door de wachttijden korter te maken", meldt Waasdorp. "Dat zorgt voor rust en voor snelle duidelijkheid". Die duidelijkheid wordt verschaft doordat OrthoMedic een eigen Bedrijvenpoli heeft opgezet waarbij werknemers direct kunnen worden aangemeld en…binnen 24 uur na aanmelding worden gezien. Voor aangesloten bedrijven is deze dienst gratis !! Op deze wijze kost het een bedrijf dus geen extra geld om controle te hebben op verzuim.

Logica
"Door op deze manier naar de zorg voor de zieke werknemer te kijken, maar ook kostenbesparend voor de werkgever te werken is dit concept een logisch gevolg van het kritisch volgen van het hele proces. Tussen het moment dat de werknemer zich heeft ziekgemeld totdat deze zich weer bij de werkgever meldt dat hij aan de slag kan, moet een zo kort mogelijke tijdspanne zitten", vullen de beide heren elkaar aan. "Dat kan doordat je alle partijen, werkgever en werknemer, serieus neemt, maar ook zorgt dat er een passende behandeling voorhanden is, waarmee snel kan worden begonnen". Aan het enthousiasme van de beide heren ligt het in ieder geval niet. "De praktijk wijst nu al uit dat terugdringen van verzuim wel degelijk binnen ons concept valt te realiseren", besluiten zij.

OrthoMedic Verzuim & Re-integratie B.V.
Ettingstraat 4, 4703 GL Roosendaal
0165 - 745645
website: www.orthomedic.com – e-mail: arbo@orthomedic.comGesponsord artikel

OrthoMedic GezondheidsDiensten


 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESVacatures

Senior Systeembeheerder

Baarle-nassau

Medewerker inpakafdeling

Berkel - Enschot

Hulpmonteur

Gilze

Productie manager

Roosendaal

Bezorgers

Brabant en Zeeland

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief