De ijsbaan op de Grote Markt is klaar voor gebruik.
De ijsbaan op de Grote Markt is klaar voor gebruik. (Foto: Henk Voermans)

Tien dingen die je niet wilt missen tijdens Betoverend Breda

  Bedrijvig Nieuws

(advertorial) - Betoverend Breda is deze zaterdag officieel begonnen. Drie weken lang heeft de winter in Breda een magisch tintje met talloze evenementen in het centrum én daarbuiten. Deze tien ingrediënten van Betoverend Breda mag je zeker niet missen.


1 De ijsbaan
De ijsbaan mogen we gerust het kloppend hart van Betoverend Breda noemen. Met een ijsvlakte van 450 m2 is hier volop ruimte om je rondjes te schaatsen, pirouettes te draaien en pootje over te oefenen. Je kunt er tussen 15 december en 6 januari iedere dag terecht van 9.00-23.00 uur. Behalve op kerstavond vanaf 20.30 uur en op nieuwjaarsochtend tot 12.00 uur, want dan is de baan gesloten. Check voorafgaand aan je schaatstrip of er geen bijzondere evenementen zijn, want ook dat komt soms voor.

2 Lichtshows
Ooh en ook aaah. Kijken naar lichtjes is altijd mooi. Zeker tijdens de spectaculaire lichtshows van de Grote Kerk en de fontein in het park Valkenberg. De Grote Kerk laat zich op vrijdag 21 en zaterdag 22 december van haar meest betoverende kant zien. Vanaf de Grote Markt zijn het lichtspektakel en de bijbehorende muziek prachtig te volgen. Deze show is mogelijk gemaakt door Rabobank Breda. Op vrijdag 21 december is de show te zien om 17.00, 17.30 en 18.00 uur en op zaterdag 22 december om  19.30, 20.00 en 20.30 uur

3 Pathé presenteert: Mary Poppins Night
Om de komst van de nieuwe film te vieren, mag iedereen die dat leuk vindt, jong en oud, mee in de Poppins Parade op vrijdag 21 december. Die gaat vanuit het Valkenberg, door het centrum naar de Pathé Bioscoop. Het is natuurlijk het leukst als je verkleed komt als Mary Poppins, Jack of de kindertjes Banks. Maar als je liever als ander Disneyfiguur meeloopt, mag dat ook. Het loont de moeite om er wat werk van te maken want je kunt een jaar gratis Pathé winnen!
Vrijdag 21 december. Vanaf 18.00 uur in park Valkenberg, aanvang film ‘Mary Poppins Returns’ bij Pathé Breda om 19.30 uur. Tickets en meer info.

4 Foods & Boots wandeling: stap in het militair verleden van Breda
Tijdens Betoverend Breda wandel je door Breda en kom je alles te weten over Breda als garnizoensstad. Je loopt langs belangrijke militaire gebouwen en een gids geeft je details over de geschiedenis van dit militair erfgoed. De wandelingen worden afgesloten met koffie of chocolademelk en iets lekkers in (afwisselend) de Koperen Lantaarn of het Grand Theatre aan het Van Coothplein.

Op 18, 20, 27 en 28 december van 13.30 - 15.30 uur. Startpunt: De Teruggave (voormalig belastingkantoor) Gasthuisvelden 11 Kosten: € 7,50 p.p. Kaartjes zijn te koop via betoverendbreda.nl

5 ‘De magische fontein’
Lichtontwerper Ellen de Vries ontwierp voor de nieuwe fontein in de vijver van het Valkenberg een sprookjesachtige lichtshow van tien minuten. Die gaat op zondag 16 december feestelijk in première. Het koor Nootwaar zingt daar sfeervolle Christmas Carols bij. De gemeente Breda maakt dit spektakel mogelijk. Zondag 16 en zondag 23 december om 17.00, 17.30 en 18.00 uur.

6 Rotary Santa Run Breda
Rotary Santa Run: ren als Kerstman voor het goede doel. Meerennen in de Rotary Santa Run als kerstman op 16 december betekent meteen lopen voor twee Bredase goede doelen: Happy Hippo en de Stichting Vrienden van het Amphia. 3 of 6 kilometer, meedoen kost € 15,00 voor volwassenen en € 10,00 voor kinderen t/m 12 jaar. Daarvoor krijg je een kerstmanpak, medaille en een onvergetelijke middag. Online inschrijven kan t/m 15 december via breda.rotarysantarun.nl. De start op zondag 16 december is om 15.30 uur vanaf de Ginnekenmarkt.

7 2.000 kaarsjes verlichten het Begijnhof
2.000 Kaarsjes maken zaterdagavond 15 december tussen 19.00 en 22.00 uur het Begijnhof tot een kerstsprookje. De kaarsjes verlichten het historische hof en de 16e eeuwse huisjes. Koninklijke Zangvereniging Breda’s Mannenkoor zingt bovendien een sfeervol kerstrepertoire. De toegang tot het Begijnhof is altijd gratis.

8 Breda met kerstlicht: Toren beklimmen
Wat zal de stad er sfeervol uitzien tijdens Betoverend Breda! Her en der flakkeren kaarsjes en discolampjes knipperen op de schaatsbaan. Dat ziet er niet alleen op de grond sfeervol uit, maar zeker vanaf de Grote Kerk (check voor de tijden en dagen). De prijs voor een beklimming is € 5,00 p.p. Minimumleeftijd 12 jaar. Toegangskaartje koop je op locatie.

9 Vaartocht met de Norse Schipper
Stap in de boot voor een spannend avontuur met Adriaan Adriaanszoonzoonzoonzoon van Bergen. Maar je kunt gewoon Adje zeggen hoor. Hij neemt je mee en vertelt tijdens zijn vaartocht een bijzonder verhaal. Ieder weekend tijdens Betoverend Breda vaart Adje tussen 14.00 uur en 17.00 uur op en neer tussen de haven en het Valkenbergpark. Een kaartje koop je bij de VVV op de Willemstraat en kost € 5,00 per persoon. Oja, Adje is niet de vrolijkste, maar hij bedoelt het niet slecht.

10 Lichtjeswandeling in het Mastbos
Alle Bredase kinderen opgelet! Willen jullie alsjeblieft helpen zoeken? We zijn de Bosfee kwijt en jullie kunnen helpen! Om de Grote Gezellige Bosfee te vinden, hebben Careltje en de boswachter een speciale lichtjeswandeling georganiseerd waarin alle kinderen van Breda kunnen helpen te zoeken naar de fee. Meehelpen kan op 27 of 28 december in het Mastbos. De lichtjeswandeling start om 16.30 uur vanaf het speelbos aan de Bouvignedreef. Kinderen t/m 4 jaar: gratis, kinderen 5 t/m 12 jaar: € 7,50, vanaf 13 jaar: € 10,00.
Kaartverkoop bij VVV Breda aan de Willemstraat.

Het complete programma vind je op betoverendbreda.nl

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief