Gommeren woninginrichting al 50 jaar op de Kade
De familie Gommeren die zichtbaar in de winkel aanwezig is. Hidde, echtgenoot van Avalon, Janny, Willem en Avalon. FOTO GOMMEREN WONINGINRICHTING
De familie Gommeren die zichtbaar in de winkel aanwezig is. Hidde, echtgenoot van Avalon, Janny, Willem en Avalon. FOTO GOMMEREN WONINGINRICHTING (Foto: Leo de Jong)

Gommeren woninginrichting al 50 jaar op de Kade

  Bedrijvig Nieuws

ROOSENDAAL – In gesprek met Avalon Gommeren, eigenaresse van Gommeren woninginrichting, geeft al snel aan dat hier een enthousiast zelfstandig ondernemer aan het woord is. Iemand met een eigen visie, die voor een eigen richting heeft gekozen en zich zeker niet wil voordoen als 'de dochter van'.


DOOR RENÉ BRUIJNINCX

Daarbij valt tevens op dat Avalon, die internationale marketing in Tilburg heeft gestudeerd, in eerste instantie niet zat te wachten om het bedrijf van haar ouders over te nemen. Haar ouders waren het beste voorbeeld om te ervaren hoe het is om een eigen zaak te hebben en er boven te wonen. Uiteindelijk zorgde een samenloop van omstandigheden voor die keuze, waar ze geenszins spijt van heeft.

3e generatie

"Oma Lucia begon samen met opa Jan in 1969 een winkel op de Veemarkt", kijkt Avalon terug naar de historie van het bedrijf. "Ze verkochten een rol tapijt, en de winst daarvan investeerden ze onmiddellijk in uitbreiding van het assortiment". In 1973 was de zaak zo gegroeid dat er op Kade 44 een filiaal werd geopend. "In 1976 is het bedrijf verhuisd naar Kade 11 en werd het nog door Lucia en Jan geleid. Begin jaren 80 hebben de ouders van Avalon het overgenomen. Doordat Avalon vanaf 2010 in het bedrijf van haar ouders kwam werken en het in januari 2018 overnam, is inmiddels de 3e generatie aangetreden.

Groeimodel

"Zoals gezegd, is de familie begonnen met de verkoop van rollen tapijt, vanuit de eigen woning. De keuzes waren beperkt, en mensen kozen uit het beschikbare assortiment. Langzaam maar zeker werden de keuzemogelijkheden groter, en werd ons productaanbod ook vergroot met raamdecoraties, overgordijnen en vloeren", duidt Avalon de ontwikkeling van Gommeren woninginrichting. En ze vervolgt: "Langzaam maar zeker veranderde de markt en daardoor ook onze branche. In onze winkel was niet alles meer op voorraad leverbaar, maar werd er verkocht middels stalen. Daardoor konden we de klanten de hele collectie van leveranciers laten zien en was de keuze dus verveelvoudigd".

Ontwikkeling

De studie van Avalon in combinatie met de vakkennis van haar ouders heeft ervoor gezorgd dat er een bedrijfsconcept is ontwikkeld, waarbij de tijdgeest ondergeschikt is gemaakt aan het bedrijfsresultaat. Avalon legt dat uit: "In tijden van crisis, gaan mensen minder snel verhuizen. Dat betekent dat ze geld besparen, waarmee ze langzaam maar zeker hun eigen woning in fases opnieuw inrichten. Zodra de tijden verbeteren, wordt de huizenmarkt actiever en is de verkoop van de woning en eventuele nieuwbouw een uitgelezen kans om het volledige interieur te vervangen". Daarmee onderbouwt ze dat haar bedrijf, mede dankzij de visie van haar ouders en grootouders is uitgegroeid tot een van de wooninrichtingwinkels die het ook in mindere tijden goed heft gedaan. "Dat komt door de kwaliteit van onze produkten, de wijze waarop we adviseren en het vakmanschap waarmee we die materialen bij de mensen thuis bezorgen en bevestigen".

Jubileum

En dan viert Gommeren Woninginrichting dit jaar een feestje, omdat ze al 50 jaar op de interieurmarkt actief zijn. Toch is dat een jubileum met een zwart randje. Een van de personeelsleden die 35 jaar bij het bedrijf heeft gewerkt, Jos van Harsel, is kortelings overleden. "Dat zoiets ons team een dubbel gevoel geeft, moge duidelijk zijn", besluit de jonge onderneemster met gepast realisme.

Gommeren Woninginrichting - Kade 11 - 4703 GA Roosendaal - 0165-541095 - www.gommerenbv.nlGesponsord artikel

Woninginrichting Gommeren


DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>