Familiebedrijf Ramona viert dit jaar het 30-jarig bestaan.
Familiebedrijf Ramona viert dit jaar het 30-jarig bestaan. (Foto: Rene Bruijnincx)

Plantenkwekerij Ramona viert 30-jarig jubileum

  Bedrijvig Nieuws

HEERLE – Plantenkwekerij 'Ramona' is een familiebedrijf dat in 1989 van vader op zoon is overgedragen. Door de ouders van Johan de Blaaij werd vooral dankzij de groentekwekerij de kost verdiend. Omdat zijn moeder 'groene vingers' had werd er vanaf 1965 op hobbymatige wijze ook al aan bloemen- en plantenkweek gedaan.


DOOR RENÉ BRUIJNINCX

Dit jaar viert het bedrijf het 30 jarig bestaan, waarbij men is uitgegaan van de overdracht van het bedrijf in 1989 aan Johan en Lian de Blaaij. Sedert dat moment heeft Plantenkwekerij Ramona een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. Een ontwikkeling met pieken en dalen, waar de familie heel openhartig over praat.

Voldoening
Johan en Lian werken met hart en ziel samen in hun kassen om hun producten met veel zorg te kweken. "Een kwekerij is intensief en zorgzaam werk", zegt Lian daarover. "Zodra alles groeit en bloeit krijg je daar een goed gevoel bij", vat ze het resultaat van hun werk samen. "Onze passie voor de zaak en voor iedere klant zorgt ervoor dat niemand zich bij ons een nummer voelt, maar daadwerkelijk contact met ons heeft", vult Johan aan. "Door vakkundig en persoonlijk advies, tonen we de passie waarmee we ons werk doen. Dat wij daar blij van worden, dragen we over aan onze klanten, die vervolgens hun gevoel met ons delen".

Trendvolgers
Johan de Blaaij vervolgt: "Wij houden uiteraard alle trends bij en proberen veel nieuwe planten en mooie decoraties in ons aanbod te hebben. We bieden die voor een vriendelijke prijs aan. Daarnaast herkennen de klanten onze milieuvriendelijke manier van werken. Vanaf het begin werken wij met grondkluiten, zodat de plantjes niet in plastic bakjes geplaatst hoeven te worden".

Bedrijfsvoering
"Naast de bloementeelt lenen wij ons vakmanschap aan een hoogwaardig bedrijf voor gespecialiseerde zaadteelt. Dat is zeer bewerkelijk, arbeidsintensief en vraagt om nauwkeurig werk", vertelt Johan. "We zaaien, laten vervolgens de producten ontkiemen en doorschieten. Daarna worden de zaden verzameld en doorgestuurd". De Blaay benadrukt dat daardoor alleen de allerbeste kwaliteit op de markt komt.

Dankbaar
Zoals gezegd, heeft Plantenkwekerij Ramona, ook de nodige pieken en dalen gekend. "De gezondheid van mijn vrouw is enige tijd behoorlijk kritisch geweest. Als je ziet hoe daar door onze klanten op gereageerd is, dan schieten woorden tekort", vat Johan deze zware periode samen. "Ze kreeg niet alleen heel veel bezoek, maar diezelfde klanten verzorgden voor ons het eten, zodat wij daar geen onnodig veel tijd aan kwijt waren". Die hele periode heeft zoveel indruk op ons gezin gemaakt, dat we daarom al die mensen voor altijd dankbaar zijn. "Je kunt gerust zeggen dat die ons er doorheen hebben gesleept". En Johan rondt duidelijk geëmotioneerd af met de mededeling dat daardoor hun geloof is versterkt en dat ze iedere dag beginnen met het lezen uit de Bijbel. En hij besluit: "Het heeft van ons andere mensen gemaakt,die koesteren wat we nu hebben. Bovendien zijn we ervan overtuigd dat God ons daarbij heeft geholpen".

Plantenkwekerij Ramona
Kapelstraat 19, 4726 AM Heerle, 06-510 64 661 / 06-10661258
www.ramona-kwekerijen.nl

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES