Afbeelding

Rio-Bello al 45 jaar toonaangevend in schoenmode

Door: René Bruijnincx Bedrijvig Nieuws

ROOSENDAAL – Jeanine Voorheijen, eigenaresse van schoenenwinkel Rio Bello, heeft 20 jaar geleden de winkel van haar vader overgenomen. Hij begon de zaak in 1975 aan de Wilhelminastraat. In 2001 nam Jeanine de leiding in de winkel aan de Molenstraat over.

En dat het jaar 2020 voor haar, net zoals voor heel veel andere ondernemers, een heel bijzonder jaar zal worden, laat zich gemakkelijk uitleggen. Corona had niet alleen invloed op het koopgedrag van mensen, maar het zorgde voor de uitzonderlijke situatie dat de winkel een aantal weken gesloten was.

Nieuwe collectie

“Eind februari, begin maart hadden we net de nieuwe zomercollectie binnen. Normaal gesproken komt dan onze grote groep van vaste klanten kijken wat we op de beurs besteld hebben en of er iets van hun gading bijzit. Dit keer was dat echter niet het geval”, vat de eigenaresse de gevolgen van de crisis samen. “We zijn toen tweeënhalve week gesloten geweest, en ook nog een aantal weken alleen maar ’s middags en op afspraak”. Het heeft op Jeanine en haar personeel behoorlijk indruk gemaakt dat het contact met de klantenkring opeens ophield.

Veranderingen

“Ook werd de levering van schoenen door de producent om dezelfde reden vertraagd. Door al die aanpassingen moet je erg creatief worden om je bedrijf inclusief je personeel door zo’n periode te helpen”, weet Jeanine als geen ander. “Dankzij de jarenlange ervaringen en het feit dat we als een soort familie met elkaar samenwerken, de meeste dames werken al meer dan 20 jaar bij Rio Bello, hebben we ons wonderwel door die periode gewerkt.

Dynamisch

Daardoor veranderde de manier van verkoop wel enigszins. Jeanine licht dat toe: “Onze grote kracht, zorgen dat mensen door de juiste aandacht, advies en service met de juiste schoen naar huis gaan, hebben we onverminderd kunnen handhaven. Dan is het fijn dat je een grote vaste klantenkring hebt die, onder andere vanwege de leeftijd, erg merkvast is”.

Collectie

“Door de jaren heen zijn er heel wat merken van naam aan het assortiment toegevoegd. Naast Ecco, Gabor, Rieker Fitflop, Waldläufer, Ara en Helioform zijn we ook verkooppunt voor Remonte, Rohde, DL Sport en Pikolinos. Wolky, Mephisto en Xsensible maken onze collectie compleet”. En de eigenaresse geeft aan dat het allemaal schoenen zijn die een geweldige prijs-kwaliteit verhouding hebben. “En dat past weer precies bij onze doelgroep”, besluit ze.

Openingstijden

maandag 13.00 – 17.30 uur;

dinsdag t/m vrijdag 9.00 – 17.30 uur (geen koopavond);

zaterdag 9.00 – 17.00 uur

zondag 12.00 – 17.00 uur[n]

Rio Bello Schoenen - Hogestede 11, (Molenstraat) 4701 JD Roosendaal - 0165-532656 - www.riobello.nl - info@riobello.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief