Archieffoto: René Bruijnincx

Optochtcommissie: 'Leutstoet Mastepinnelaand kan zaterdag gewoon doorgaan'

  Cultuur

WOUWSE PLANTAGE - De optochtcommissie van Mastepinnelaand gaat er vooralsnog vanuit dat de eerste carnavalsstoet in Noord-Brabant op zaterdag 15 februari gewoon net als anders door Wouwse Plantage trekt. 


Een nieuwe naderende storm met de naam Dennis zou roet in het eten kunnen gooien, maar de commissie is nog niet ongerust. "We zijn al jaren de eerste carnavalsoptocht in Noord-Brabant en hopen dat zaterdag weer te zijn", zegt Niels van Luyk van de commissie.

Onderwerp

"We hebben maandag even bij elkaar gezeten", vervolgt hij, "toen was van een nieuwe storm nog geen sprake." Nu Dennis is aangekondigd liggen de zaken natuurlijk wel wat anders. "We wachten hieromtrent nog even de verdere berichtgeving af. Donderdagavond komen we weer bij elkaar, dan zal dit zeker wel onderwerp van gesprek zijn. Zoals het er nu naar uitziet lijkt de storm vooral actief te worden in de nacht van zaterdag naar zondag, dus pas na onze optocht. Dat kan ons geluk zijn."

Voor de optocht van Mastepinnelaand hebben zich 34 deelnemers ingeschreven. Met name de groepen en kleine groepen komen uit Wouwse Plantage zelf. Daarnaast zijn er ook middelgrote en grote wagens te bewonderen, vooral van buiten het dorp. Voor zover bekend bij de commissie is de optocht niet eerder afgelast vanwege de weersomstandigheden. "We hebben wel eens een keer heel slecht weer gehad. Dat was tijdens ons 33-jarig bestaan", herinnert Niels zich.

Later

Of bij een eventuele afgelasting de tocht op een later tijdstip kan worden gehouden, is maar de vraag. "Eerlijk gezegd hebben we daar nu en in het verleden niet over nagedacht. Maar dat zal wel lastig worden. Zondag is misschien een optie, maar dan stormt het misschien wel echt. Een week later wordt sowieso moeilijk. Dan haken met name de wagens af omdat ze elders verplichtingen hebben."

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief