Licht op groen voor carnavalsoptocht Mastepinnelaand
Archieffoto: René Bruijnincx

Licht op groen voor carnavalsoptocht Mastepinnelaand

  Cultuur

WOUWSE PLANTAGE - De eerste carnavalsoptocht van Noord-Brabant, zaterdag in Mastepinnelaand, gaat gewoon door. 


Het was nog even onzeker of de carnavalsstoet doorgang kon vinden vanwege de aangekondigde storm Dennis. Maar zoals het er nu op lijkt wordt die pas zaterdagavond voor het eerst actief. 

Daarom heeft de optochtcommissie in Mastepinnelaand het licht op groen gezet voor zaterdag. Wel komt de stichting later deze vrijdag nog met een definitieve beslissing, in overleg met de bouwclubs, of de grote wagens opgebouwd kunnen meerijden. "Dat doen we met name voor de veiligheid van de deelnemers zelf bij het afbreken en het vervoer richting de bouwlocaties, mocht het weer ons toch verrassen", aldus de commissie.

Route

De optocht vertrekt zaterdag om 13.30 uur. De route is als volgt: Plantagebaan, Kerkstraat, Seringenstraat, Jasmijnstraat, Rozenhof, Leliestraat, Seringenstraat, Kerkstraat en op aanwijzing van de boerenraad ontbinden bij kruispunt Kerkstraat/Plantagebaan. Aansluitend vindt de prijsuitreiking plaats in dorpshuis de Spil. De prijsuitreiking voor de categorie grote wagens is om 20.30 uur in dorpshuis de Spil.

Over het doorgaan van de tweede carnavalsoptocht in Noord-Brabant, zondag in De Heen, is nog geen besluit genomen. De plaatselijke carnavalsstichting beslist daar zaterdagochtend over. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>