'Voor starters is het nu vrijwel onmogelijk om een huis te kopen'

'Voor starters is het nu vrijwel onmogelijk om een huis te kopen'

  Economie

ROOSENDAAL - Zijn er genoeg woningen voor starters? Het antwoord van makelaar Bas Verbaten van In De Roos Makelaardij is kort en krachtig: Nee. "De vraag is veel groter dan het aanbod."


Er is een 'gigantisch' gat tussen de vraag en het aanbod als het gaat om starterswoningen in de gemeente Roosendaal, stelt Bas Verbaten. "We krijgen soms wel tachtig aanvragen voor starterswoningen." Dat zijn vaak niet alleen starters, maar ook een andere doelgroep aast op deze woningen. "Er zijn tegenwoordig steeds meer mensen die vanuit een echtscheiding op zoek gaan naar een woning in een lagere prijsklasse. Die gaan de strijd aan met de starters en daardoor is de druk op dit deel van de markt groter."

Trend

Volgens Bas Verbaten speelt het probleem rondom starterswoningen niet alleen in Roosendaal. "Het is een landelijke trend. Onlangs werd bekend dat er tot 2030 ca. 845.000 woningen bijgebouwd moeten worden om het tekort terug te dringen." De oplossing is volgens Verbaten simpel. De gemeente Roosendaal moet ervoor zorgen dat er veel meer gebouwd wordt in het starters- en middensegment. "Het is belangrijk dat starters op tijd doorschuiven naar het middensegment. Zo komen er weer nieuwe woningen op de markt voor de echte starters." Op dit moment wordt er wel wat gebouwd in Roosendaal, maar vooral in de hogere, niet voor starters bereikbare, prijsklasse, stelt Verbaten. "De huidige nieuwbouw is veel te duur. Voor starters is het nu vrijwel onmogelijk om een huis te kopen", besluit hij.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>